lifestyle

Moet je zien: bloedstollend burlesk én sexy circus in Amsterdam

Spectaculair is het. Spannend. En best wel sexy. De internationale theaterhit ‘Limbo’ is zes weken te zien in Amsterdam.

| Merijn Henfling

Dans, muziek, bloedstollende acrobatiek en heerlijke mannen en vrouwen: dit wil je zien.

Lees meer
Burlesque bloot voor het goede doel

Vuurspuwen
De voorstelling Limbo is wat je krijgt als je een groep jonge topartiesten uit verschillende disciplines bij elkaar stopt: acrobaten, muzikanten, een tapdanser, een vuurspuwende zwaardeneter en een slangenmens. Je waant je off-Broadway: het is rauw, muzikaal en fysiek, maar wel heel toegankelijk. Dit is hoe circus ook kan zijn.

Madonna
De burleske circusshow trekt al sinds 2013 de wereld over en wordt overal met gejuich ontvangen – ook de Nederlandse pers deelt viersterrenrecensies uit. Madonna was zo enthousiast over een act dat ze de spelers mee op tournee nam. En nu staat de groep zes weken lang in het Boom Chicago’s Rozentheater in Amsterdam. De zaal is voor de gelegenheid omgebouwd tot een soort spiegeltent.

Lust voor het oog
De voorstelling is een lust voor het oog: in de eerste plaats vanwege alles wat er op het toneel gebeurt, maar het mannelijke deel van de cast helpt hier ook aan mee. Behalve bijzonder getalenteerd zijn ze erg fijn om naar te kijken.

Zweet in je handen
En zoals bij elk goed circusshow zit je als bezoeker een paar keer het zweet in je handen op je stoel bij het aanschouwen van alle gevaarlijke toeren. Zeer spectaculair is de act van drie spelers op een soort bewegelijke palen. Als dit maar goed gaat, denk je de hele tijd. En dan moet het vuurspuwen nog komen.

Limbo Amsterdam, nog tot en met 6 augustus te zien in Amsterdam. Meer informatie op www.limboamsterdam.com.

VIDEO'S | SNACKS | LIFESTYLE | CULTUUR

Foto: Limbo Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser