Advertorial

Zo weet je of jij de perfecte behamaat draagt

Zo weet je of jij de perfecte behamaat draagt

Trek jij al jaren achteloos dezelfde behamaat uit het rek? Grote kans dat ’t helemaal niet de juiste is. Zó kom je daarachter.

Eerst even dit: troost je met de gedachte dat maar dertig procent van de vrouwen de juiste maat beha draagt.

Fout

Dat betekent dat zeventig procent van de vrouwen dus rondloopt in lingerie die te groot, te klein, te strak, te hoog of te laag zit. Trekt jouw beha weleens omhoog aan de achterkant? Nou, da’s dus helemaal fout. Geen zorgen: PrimaDonna geeft je de volgende tips om de juiste beha te vinden.

1. Schud ze erin

Als je je beha aantrekt, moet je even naar voren buigen om je borsten in je cups te schudden. Pas dan kun je beoordelen of-ie goed zit.

2. Check de achterkant

We noemden het net al even: veel vrouwen lopen rond met een beha die aan de achterkant wat omhoog trekt. Dat is dus niet de bedoeling. Je beha moet helemaal horizontaal rond je bovenlijf lopen. De achterkant van je beha zorgt namelijk voor de meeste steun. Nogal logisch dat dit goed moet zitten dus.

3. Pas de schouderbandjes aan

Vrijwel geen enkele vrouw heeft borsten die precies even groot zijn. En daar zijn nu precies de verstelbare schouderbandjes voor. Zo kun jij elke cup een beetje aanpassen, zodat-ie toch goed aansluit op je borst.

4. Check het stukje tussen de cups

Het stukje stof tussen de cups moet exact op je borstbeen zitten. Als het ‘zweeft’, dan draag je niet de juiste maat.

5. Voel de beugels

Waar eindigen de beugels van jouw beha? Als dat pas in je oksel is, dan is de beha die je draagt te groot. Maar steken ze eigenlijk nog nét in je borst, tsja, dan is-ie te klein. De beugel moet precies om de ronding heen passen.

6. Hoe sluit de cup aan?

Ook belangrijk: de cup moet moeiteloos de bovenkant van je borst volgen. Welven je borsten erbovenuit, dan draag je niet de goede maat. Zie je juist nog een opening, ook dan klopt de maat niet. Bij de juiste beha eindigt de cup precies waar de huid weer begint.

Wil je online checken of je de juiste behamaat draagt? Dat kan hier. En heb je vragen over de ideale lingerie voor jouw lijf? Tijdens het LINDA.festival op 29 en 30 september kun je de specialisten van PrimaDonna het hemd van ’t lijf vragen.

MODE | ADVERTORIAL

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer mode

Lees dit ook even

Please update your browser