mode

6 x deze hippe oma's bewijzen dat stijl geen leeftijdsgrens kent

6 x deze hippe oma's bewijzen dat stijl geen leeftijdsgrens kent

In een huispak achter de geraniums: niks mis mee, als je het ons vraagt. Maar het kan modieuzer, bewijzen deze zes stijliconen op leeftijd.

| Lisa Koetsenruijter

Doe er je voordeel mee, want dit is inspiratie voor iedereen.

Lees ook
Universitair docent (63) wordt ‘per ongeluk’ stijlicoon

Moon Li (88)
De laatste aanwinst in ons bestand aan mode-oma’s: de Taiwanese Moon Li. Ze paradeert rond op All Stars, New Balances of Nikes. Daarboven sportieve ensembles van bijvoorbeeld een Adidas-trui en jeans met gaten, afgemaakt met een kek zonnebrilletje. Ze is een relatief Instagram-groentje met nog geen honderd berichten, maar heeft wel al een schare van 75 duizend volgers opgebouwd. En terecht.

自信丟系美啦!要找女婿丟愛崔陳建州那款ㄟ!捐扣美賣穿啦!揪朽ㄟ!

A post shared by 林莊月里 (@moonlin0106) on

Lyn Slater (63)
Slater is docent aan een New Yorkse universiteit, en werd tijdens een modeweek plots omringd door fotografen toen ze een restaurant uitliep. Zonder het zo bedoeld te hebben werd ze beroemd om haar excentrieke stijl. Haar blog en Instagram heten heel toepasselijk ‘toevallig icoon’.

Lees ook
Pardon? ‘Op deze leeftijd ben je te oud voor selfies en skinny jeans’

Emiko Toguchi (94)
De oudste in dit lijstje, en gelijk een van de kleurrijkst geklede oma’s. De kleindochter van deze Japanse is bedreven in de kunst van saori-ori, een Japans ambacht en vorm van weven met de hand. Mori gebruikt haar oma als model voor haar geweven creaties, en alles staat haar fantastisch. Emiko heeft zelf geen account, maar verschijnt met enige regelmaat op die van haar kleindochter.

with まほ©︎ちえ©︎にこ©︎

A post shared by chinami 🇯🇵 (@1000wave) on

#tgcemk

A post shared by chinami 🇯🇵 (@1000wave) on

Linda Rodin (68)
Oké, ze heeft jarenlang in de modewereld gewerkt, en maakt nu naam met haar eigen huidverzorgingsmerk, dus haar gevoel voor stijl komt niet zomaar uit de lucht vallen. Toch maakt dat de ensembles van Linda Rodin niet minder begerenswaardig. En natuurlijk geven we pluspunten voor poedel Winks, die misschien wel het beste accessoire op de foto’s is.

With some friends in Brooklyn

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks) on

All Winky all the time❤️🐩@kyledorosz

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks) on

Bon en Pon (#over60)
Wat hun echte namen zijn, weten we niet, maar op basis van hoe hun Instagramaccount heet, noemen we dit Japanse stel maar even Bon en Pon. Ze zijn ruim 37 jaar getrouwd en maakten begin dit jaar furore op internet met hun verfijnde koppel-stijl. Niet té matchy matchy, maar wel altijd bij elkaar passend: mooi als jij en je wederhelft zo door het leven gaan, zelfs nog als je #over60 bent.

Baddie Winkle (89)
En dan de opper-Instagram-oma van dit lijstje: Baddie Winkle (echte naam: Helen van Winkle). Ze werd al jaren geleden bekend met haar hysterische stijl, en het blijft genieten. Neonkleuren, leggings met prints, excentrieke zonnebrillen, niets is haar te gek. Menig influencer zou jaloers zijn op haar schare volgers, want het zijn er meer dan drie miljoen.

SLAYING AT THE @goinginstylemovie PREMIER LAST NIGHT 👅 #wbsponsored

A post shared by badddiiie 🌈🎱🦋⛈ (@baddiewinkle) on

🌈⚡️🌼 If I gotta be a bitch, I'mma be a bad one 🌼⚡️🦄

A post shared by badddiiie 🌈🎱🦋⛈ (@baddiewinkle) on

Advanced Style
Oké, en dan nog deze als bonus: Advanced Style. Geen persoon, maar een account (en blog) vol oudere vrouwen met ‘advanced style‘. Opgericht door Ari Seth Cohen, die al in 2008 de potentie zag van stijlvolle ‘senior’-vrouwen, en zo eigenlijk aanstichter is van deze hele beweging. En met succes: er volgden een boek én een documentaire. Met daarin nog meer mode-inspiratie, voor elke leeftijd.

SNACKS | MODE | LIJSTJE VAN DE DAG

Bron: Instagram | Foto: Instagram

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer mode

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser