mode

Piepjonge Wiepke (17) mocht nu al showen op Amsterdam Fashion Week

Piepjonge Wiepke (17) mocht nu al showen op Amsterdam Fashion Week

De zeventienjarige Wiepke won vorig jaar de Kunstbende Fashion en mocht als prijs haar collectie showen op Amsterdam Fashion Week. Na een jaar hard werken was het afgelopen vrijdag zo ver.

| Michel Pierre Laffite

Wiepkes collectie heet It’s your gender and sexuality, waarbij ze zich liet inspireren door gender, seksualiteit en de labels die maar al te snel overal worden opgeplakt.

wiepke kunstbende fashion

Droom komt uit

Dat Wiepke al op zo’n jonge leeftijd mag showen op Amsterdam Fashion Week is érg indrukwekkend. “Ik had echt nooit verwacht dat ik op deze leeftijd al hier zou mogen showen. Het is echt een geweldige ervaring geweest en heel bijzonder dat ik dit heb mogen doen. Ik vond het ook erg mooi om te zien hoeveel mensen er waren gekomen. Mensen die anders mijn collectie helemaal niet gezien zouden hebben.”

wiepke kunstbende fashion

Vroege vogel in het leven

Toch is het ergens ook géén verrassing dat Wiepke zo jong al furore maakt, want ze is al twaalf jaar bezig met kleding. “Op mijn vijfde leerde mijn vader mij een naaimachine te gebruiken en maakte ik al snel poppenkleertjes. Dat hield eigenlijk niet op. Op mijn dertiende ging ik naar een eindtentoonstelling van de Koninklijke Academie Beeldende Kunst in Den Haag en toen werd het eigenlijk pas echt serieus.”

wiepke kunstbende fashion

Alles goed op één rits na

Hoe verliep de show tijdens Amsterdam Fashion Week? “Verbazingwekkend goed eigenlijk. Vooraf probeerde ik niet te veel te denken aan wat er mis kon gaan, want je weet dat er altijd wel iets misgaat. Uiteindelijk deed een rits het niet van een model, maar dat werd al snel opgelost. Ik was erg onder de indruk hoe professioneel het er allemaal aan toe ging. Dat was echt mooi om te zien.”

wiepke kunstbende fashion

En nu?

Je maakt al jaren kleding, je showt op je zeventiende op Amsterdam Fashion Week. Wat nu? “Ik zit in mijn laatste jaar op de middelbare school en werk nu naar een eindexamenexpositie. Hiervoor ga ik misschien een collectie maken, maar dat kunnen ook andere kunstwerken worden. Uiteindelijk hoop ik een eigen label te kunnen oprichten.”

wiepke kunstbende fashion

‘Houd je niet aan de regels’

De jonge Wiepke heeft een goed advies voor mensen die ook ambitieus in het leven staan. “Doe vooral wat je leuk vindt en probeer je niet al te veel aan de regels te houden als die niet voor je werken. Doe het lekker op je eigen manier.”

Wiepke volgen? Dit is haar Instagramaccount.

NIEUWS | MODE | BEKEND | LIFESTYLE | INTERVIEW

Foto: Maarten Delobel

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer mode

Lees dit ook even

Please update your browser