Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

mode

Stylist Tommy Driessen vertelt hoe het is om kandidaten in talentenjacht te stylen

Stylist Tommy Driessen vertelt hoe het is om kandidaten in talentenjacht te stylen

Vanavond is het nieuwe RTL-programma ‘The Talent Project’ voor het eerst op de televisie te zien. Tommy Driessen (31) hielp de kandidaten met hun styling en vertelt hoe dat in zijn werk ging.

| Michel Pierre Laffite

Het was niet altijd even makkelijk: “Ze zijn nog zo jong dat ze erg op zoek zijn naar zichzelf. Dat is leuk, maar daardoor ook uitdagend.”

Laat je spijkerbroek maar thuis

In het programma doen kandidaten mee die nog te onervaren zijn om auditie te doen voor The Voice. Doen ze dat wel, dan worden ze wellicht afgewezen en dat betekent een deuk in hun zelfvertrouwen. Bij The Talent Project doen de kandidaten auditie en een aantal krijgt daarna honderd dagen training. Tommy: “Die honderd dagen hadden ze echt nodig. Ze krijgen dans- en zangles, maar bijvoorbeeld ook visagie- en stylingtrainingen. Zo begon mijn training met de vraag waarom een spijkerbroek niet gepast is voor een auditie.”

Indruk maken

Wat er mis is met spijkerbroeken? “Niks, maar je hebt maar één keer de kans om indruk te maken op je auditie. Hoe je eruitziet is dan het halve werk, het is het eerste wat de jury ziet. Dus laat die saaie spijkerbroek lekker thuis en trek wat spannends aan. Zo heb ik een kandidate een latexbroek met glittertop en plateauhakken aangemeten. Toen ze na het optreden zichzelf terugzag, was ze dolblij dat ze die broek tóch aangetrokken had, want ze vond dat in het begin lastig. Het geeft toch een andere indruk.”

Bij jezelf blijven

Latexbroeken zijn niet iedereens smaak, maar als je een popster wilt worden moet je gekleed gaan om indruk te maken. “Natuurlijk moet je dicht bij jezelf blijven, maar je moet het allemaal een beetje uitvergroten. Bij dit programma willen we juist dat iedereen authentiek blijft. Ze hoeven niet allemaal dezelfde popster te worden. Als ze meer singersongwriters zijn en zich anders kleden, dan is dat helemaal prima. Zo lang ze maar moeite doen om op te vallen. En daarbij hebben ze zelf ook absoluut inspraak. Mijn eerste les vroeg ik ze om moodboards mee te nemen met daarop beelden van hoe ze zichzelf willen kleden. Ik moest alleen hier en daar een beetje bijsturen.”

Absolute do’s and don’ts?

Zijn er nog dingen waar je op moet letten als je styling doet voor televisieoptredens? “Het is altijd weer een discussie of je streepjes wel of niet mag dragen. In Hilversum wil niemand streepjes, maar dan zie je Glennis Grace in de finale van America’s Got Talent leuk optreden in een streepjesjurk. Afijn, trek in ieder geval iets aan waarin je je op je gemak voelt, maar waarmee je wel een sterke boodschap uitstraalt. Het draait immers allemaal om personal branding.”

Benieuwd naar het programma? The Talent Project is vanavond om 20.30 uur te zien op RTL4.

NIEUWS | MODE | TV | LIFESTYLE | INTERVIEW

Foto: Bop Mulder

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer mode

Lees dit ook even

Please update your browser