mode

Amsterdamse Rolinhio (16) is nét ontdekt en loopt nu al voor Prada en Valentino

Amsterdamse Rolinhio (16) is nét ontdekt en loopt nu al voor Prada en Valentino

Rolinhio (16) werd acht weken geleden ontdekt en mag dit seizoen al meteen meelopen in de modeshows van Prada, Valentino en Louis Vuitton.

| Michel Pierre Laffite

Wij belden Rolinhio én zijn moeder Charley (die hem vanaf het begin vergezelt).

Lees ook
Philip Riches coacht nu ook modellen: ‘Het was tijd voor een nieuwe uitdaging’

Groot offer

Rolinhio speelt al zijn hele leven voetbal en deed dat op een gegeven moment op hoog niveau. “Ja, dat was een hele moeilijke keuze. Ik werd twee maanden geleden ontdekt en het ging allemaal opeens heel snel. Ik vloog naar Milaan voor shows, mocht naar Parijs voor shows. Toen moest ik besluiten of ik met voetbal verder wilde gaan of modellenwerk. Ik heb gekozen voor het laatste.”

Vrienden

Het beeld dat Rolinhio van modellenwerk had, bleek niet overeen te komen met de werkelijkheid. “Ik verwachtte echt dat iedereen het zou zien als een wedstrijd, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Iedereen is superaardig voor elkaar. Ik heb al zoveel nieuwe vrienden gemaakt van over de hele wereld. Vooral met Pim, die ook bij mijn modellenbureau Riches Management zit en met wie ik samen de Prada-show liep, kan ik het goed vinden.”

🇮🇹

A post shared by Rolinhio (@rolinhio.g) on

Moeder

Gelukkig hoeft Rolinhio het niet allemaal in z’n eentje te doen, want zijn moeder Charley gaat overal mee naartoe. “Het is allemaal echt heel snel gegaan. Van thuiskomen met een visitekaartje naar overgevlogen worden naar Milaan om daar de hele dag castings te doen. Het is hard werken: half negen gaan we op pad en we komen ’s avonds laat pas thuis. En dan maar hopen dat je iets geboekt hebt. Maar goed, hij komt thuis met een glimlach en dat is voor mij het belangrijkst. Zijn agent Philip heeft ons goed voorbereid en zo lang Rolinhio het leuk blijft vinden, vind ik het goed.”

A post shared by Esajas Charley (@charley_71) on

Persoonlijke haarstylist

Ook mooi meegenomen: Rolinhio’s moeder doet vaak zijn haar vlak voor de shows. “Op zijn foto’s had Rolinhio vlechten en toen we aankwamen in Milaan en hij de Prada-show mocht lopen, hebben zij al z’n vlechten eruit gehaald en er een heel klein afrootje van gemaakt. Dat zag er super mooi uit. Maar na de show moet zijn haar toch weer een beetje zijn zoals op de foto’s in zijn portfolio, dus deed ik de vlechten er weer in. Uiteindelijk vonden ze dat wel een succes. Ik zag bij Valentino zelfs opeens allemaal andere jongens met vlechten rondlopen.” Rolinhio: “Ik ben er superblij mee dat mijn moeder mijn haar doet, want ze doet dat al mijn hele leven. Stiekem is ze de enige die ik echt honderd procent vertrouw met mijn haar.”

First show in paris!! @cmmn_swdn thanks for having me

A post shared by Rolinhio (@rolinhio.g) on

En nu?

Stoppen met school? “Nee. Ik wil me wel meer richten op modellenwerk, maar ik wil er ook nog andere dingen naast blijven doen. Misschien begin ik wel weer met een andere sport.” Hoe is dat voor moeders? “Ik voed mijn kinderen op met de gedachte dat je zelf je keuzes maakt. Je bespreekt de voor- en nadelen, zorgt ervoor dat ze een stabiele achtergrond hebben en dat ze het grote plaatje niet kwijtraken. Model zijn kan je soms maar voor een half jaar, dus je moet wel mogelijkheden voor erna hebben, zoals een diploma. Als Rolinhio het kan combineren en het leuk blijft vinden dan vind ik het goed. Leef in het moment en geniet.”

Me at the Valentino show thanks for having me at show @maisonvalentino

A post shared by Rolinhio (@rolinhio.g) on

NIEUWS | MODE | LIFESTYLE | INTERVIEW

Foto: Philip Riches

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer mode

Lees dit ook even

Please update your browser