mode

Rihanna geprezen om 'anti-Victoria's Secret' modeshow van haar lingeriemerk

De modepers is enorm onder de indruk van Rihanna’s lingerieshow die tijdens de New York Fashion Week plaatsvond. Niet vanwege haar mooie ontwerpen, maar vanwege de modellen op de catwalk.

| Justine Wouterson

Er liepen namelijk vrouwen in alle soorten en maten over de runway, onder wie zelfs twee hoogzwangere modellen.

Van catwalk naar kraamafdeling

Eén van hen, de 22-jarige Slick Woods, beviel zelfs vlak na de show van haar zoontje Saphir. Toen ze de catwalk afkwam, begonnen de weeën, waarna ze direct naar het ziekenhuis werd gebracht. Verder liepen ook grote topmodellen als Bella en Gigi Hadid en Joan Smalls mee in de show.

Zelfvertrouwen en kracht

“Ik wilde de aanwezigen alle verschillende lichaamstypes laten zien, alle verschillende vrouwen in verschillende fasen van hun levens”, aldus de zangeres na afloop van de show. Ze hoopt dat haar Savage x Fenty-lingerie vrouwen meer zelfvertrouwen en kracht geeft.

Anti-Victoria’s Secret

Op sociale media werd veelal de vergelijking getrokken met lingerie-imperium Victoria’s Secret, waar doorgaans enkel hele dunne en gespierde modellen over de catwalk flaneren. Rihanna’s show – het absolute tegenovergestelde – zou volgens velen een voorbeeld moeten zijn voor andere ontwerpers. Ook kreeg ‘RiRi’ van model Flaviana Matata een nieuwe bijnaam: “Koningin van de diversiteit”.

Onvrede over bh-maten

Toch valt er volgens sommigen nog wel wat te sleutelen aan haar lingerielijn. Rihanna zou bh’s in te beperkte maten aanbieden, tot DD, onvoldoende om ‘alle’ vrouwen aan te spreken. Wel is haar lingerie in diverse huidskleuren verkrijgbaar. Rihanna kreeg eerder veel lof voor haar make-upmerk, dat onder meer veertig kleuren foundation aanbiedt.

VIDEO'S | NIEUWS | MODE | BEKEND | BUITENLAND

Bron: Huffington Post | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer mode

Lees dit ook even

Please update your browser