Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

mode

D&G deelt excuusvideo na racisme-rel, maar de (imago)schade lijkt onomkeerbaar

De oprichters van het Italiaanse modemerk Dolce & Gabbana (D&G) zijn in een video diep door het stof gegaan vanwege spotjes die in China voor ophef hebben gezorgd.

| Justine Wouterson

Veel Chinese winkeliers en online shops deden het luxemerk in de ban naar aanleiding van de spotjes, die als racistisch worden gezien.

‘Uit het diepst van ons hart’

“We bieden alle Chinezen in de wereld onze verontschuldigingen aan, want er zijn er veel en we nemen deze boodschap heel serieus”, zegt medeoprichter Stefano Gabbana in de videoboodschap. “Uit het diepst van ons hart bieden we onze verontschuldigingen aan”, voegt Domenico Dolce daaraan toe.

Houden ze ons voor de hack?

In de gewraakte filmpjes probeert een Chinees meisje typisch Italiaanse producten als spaghetti en pizza met stokjes te eten. Volgens veel Chinezen drijft Dolce & Gabbana hiermee de spot met gewoontes en tradities van het land. Vervolgens verschenen er berichten op het Instagramaccount van Stefano waarin hij China en de Chinese bevolking in een negatief daglicht zette. Stefano zou hier niets mee te maken hebben en de berichten zouden door een hacker zijn geschreven, zo verklaarde het modehuis.

Lees ook
MP over Dolce & Gabbana en hun rampzalige uitspraken over China

Lege rekken

Webwinkels als Ymatou, JD.com en het Alibaba-onderdeel Tmak staakten daarop de verkoop van artikelen van D&G. Ook ’s werelds meest toonaangevende designer-retailer Net-a-Porter.com heeft laten weten het merk van hun platforms te halen. Het modemerk zelf schrapte noodgedwongen een grote modeshow in Shanghai.

VIDEO'S | NIEUWS | MODE | BEKEND | BUITENLAND

Bron: ANP, Fashion United | Foto: Still

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer mode

Lees dit ook even

Please update your browser