Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

mode

Amsterdamse Mo Benchellal (33) tovert uniformen om tot bijzondere modecreaties

Amsterdamse Mo Benchellal (33) tovert uniformen om tot bijzondere modecreaties

De Amsterdamse Mo Benchellal showde vorige week zijn zesde modecollectie tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week. Zijn zesde is een bijzondere.

| Michel Pierre Laffite

Hij werkte samen met het Ministerie van Defensie en toverde verschillende uniformen om tot vrouwelijke en gedurfde creaties.

benchellal

Aanstormend talent

Mo is met zijn 33 jaar een relatief jonge ontwerper. “Na mijn ontwerpstudie aan het Mode Lyceum Amsterdam deed ik eerst wat meer ervaring op bij andere ontwerpers, onder wie Mada van Gaans en Aziz Bekkaoui. Ik richtte daarna mijn eigen label BENCHELLAL op en ben inmiddels alweer zes collecties verder.”

benchellal2

Eigen droomwereld

De collecties en campagnes van Mo Benchellal zijn altijd bijzonder verfijnd. “BENCHELLAL staat voor het creëren van een droomwereld. Ik werk veel met classics zoals een blazer of een overhemd, maar probeer ze dan net iets anders te ontwerpen. Ik probeer het bijzondere in het gewone te verwerken. Zo heb ik voor mijn laatste collectie bestaande uniformen vertaald in iets dat de catwalk op kan.”

DSFW18_BENCHELLAL_0014

En nu?

Mo kijkt nauwelijks terug en is eigenlijk alleen maar gericht op de toekomst. “Mijn zesde collectie heb ik nog maar net gepresenteerd of ik ben eigenlijk alweer bezig met mijn volgende collectie. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar er zijn veel dingen die ik hoop mee te maken. Allereerst meer collecties, maar ik zou het ook erg leuk vinden om bekendheden te kleden voor het MET-gala. Dat is zo’n beetje toch wel hét modemoment van het jaar.”

Wil je Mo graag volgen? Volg hem hier op Instagram.

NIEUWS | MODE | LIFESTYLE | INTERVIEW

Foto: Heels by Feraggio Heels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer mode

Lees dit ook even

Please update your browser