Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

mode

Janny van der Heijden: 'Op een huispak zul je mij nooit betrappen.'

Janny van der Heijden: 'Op een huispak zul je mij nooit betrappen.'

Iedereen heeft wel een favoriet kledingstuk, maar sommige mensen hebben zo’n uitgesproken smaak dat hun kledingkeuze is veranderd in een ‘huisstijl’. Wij vragen wekelijks een wandelende stijlbijbel het hemd van het lijf over hun herkenbare uniform.

| Michel Pierre Laffite

Janny van der Heijden, ze was je waarschijnlijk wel al opgevallen. Ze zit in de jury van Heel Holland Bakt en ziet er altijd piekfijn uit. Ze is de voormalig hoofdredactrice van het kookblad Tip Culinair, schreef in 2014 de Nationale Eettest en heeft inmiddels al meer dan veertig kookboeken geschreven. Nigella wie? Janny van der Heijden zul je bedoelen! Wij stelden de vrouw van de mantelpakjes en de parels een aantal vragen over haar stijl.

_MG_7617 (2)

Hoe zou u uw eigen stijl omschrijven?
Ik vind het moeilijk er een etiket op te plakken maar ik denk dat klassiek vrouwelijk mijn stijl het best omschrijft

Kleedt u zich altijd zo of zijn er dagen waarop u dat niet doet?
Nee ik kleed me altijd zo. Ik pas me wel op de gelegenheid aan, maar ook op (pers)reizen stap ik met een grote glimlach met hakken de wijngaarden in, net zoals ik op de vloer bij de voorbereidingen van een tv-programma een jurk en hakken draag en nooit een broek met t-shirt… en ja, ook parels.

Masterchef

Waar laat u zich door inspireren met betrekking tot uw kledingstijl?
Mooie stoffen, goeie tijdloze ontwerpen. Kleding die iets voor je doet door kleur of snit. Kleding waar ik me lekker in voel en dat betekent voor mij: niet vormloos.

Ik word blij van mooie, klassieke ontwerpen, niet alleen Chanel, Dior of Chloé maar ook Marc Jacobs,  Amanda  Wakeley of in Nederland Paul Schulten, Ronald Kolk, Mart Visser en Addy van den Krommenacker. Ik vond ’t overigens een drama toen de winkels van Erny van Reijmersdael failliet gingen, want zijn kleding zat me als gegoten… Kon ik blind uit het rek trekken.

DSC00404

Wat draagt u graag?
Ik draag graag jurken, pakjes, jasjes en altijd hakken en sieraden. Op beeld draag ik meer kleur, privé veel zwart, grijs, blauw, camel of rood als basis. Broeken vind ik mezelf niet staan, hoewel ik wel een aantal spijkerbroeken heb. Die draag ik dan met een klassiek jasje en platte Tod’s. 

En wat absoluut niet?
Op een huispak zul je mij nooit betrappen.

konijnyokaw

Heeft u nog advies voor vrouwen die opzoek zijn naar een eigen stijl?
Draag kleding die je persoonlijkheid onderschrijft. Trek je niet te veel aan van wat anderen denken of zeggen. Als jij je er lekker in voelt: doen!

unseen

NIEUWS | MODE

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

a donisa donis

Janny is echt yummie! Een heerlijk stijlvolle vrouw, zou graagaan haar heerlijk voetjes liggen en doen wat ze wil zalig is ze!

BarbaraheintjesBarbaraheintjes

O Jannie wat jammer ... De Kleding van Marc -Cain oooo wat was je daar mooi in ! Perfect .. Elegant ... Charmante !! Groet van Barbara

Meer mode

Lees dit ook even

Please update your browser