Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

mode

Isabel Mooij (22) werd gescout als model en liep paar dagen later mee in Gucci-show

Isabel Mooij (22) werd gescout als model en liep paar dagen later mee in Gucci-show

Isabel Mooij zette haar studie aan de kunstacademie op pauze door een burn-out. Toch koos ze ervoor mee te lopen in de Gucci-modeshow, enkele dagen nadat ze gescout werd als model.

| Michel Pierre Laffite

“Ik heb geleerd dat je moet kiezen om dingen te doen die je energie geven.”

Lees ook
Hoe dóet hij het: een gesprek met ‘topmodellenmaker’ Ismael Santana Vasquez

Kersvers model

Isabel werd eind mei in Amsterdam ontdekt door Known Model Management. Twee dagen later zat ze in het vliegtuig naar Frankrijk. 30 mei vond namelijk op een begraafplaats in Arles de Gucci Resort 2019-show plaats. We belden het kersverse model, dat studeert aan de Rietveld kunstacademie, op en vroegen haar naar deze bijzondere ervaring.

Doen waar je je goed bij voelt

De Gucci-show kwam voor Isabel op een goed moment. “Afgelopen winter ben ik in een burn-out beland. Ik pauzeerde mijn opleiding aan het Rietveld en heb echt rust moeten nemen om weer open te kunnen staan voor nieuwe ervaringen. Door een burn-out leer je goed wat je lichaam wél en niet trekt, dit is iets positiefs wat ik er aan heb overgehouden. Het duurt heel lang, ik ben er nog steeds niet, maar voor mij werkt het goed om dingen te doen die mij plezier geven. Het lopen van de modeshow gaf mij energie en zelfvertrouwen.”

Catwalk omringd door vuur

Denk je aan een modeshow, dan denk je waarschijnlijk aan een lange, witte catwalk. “Totaal onverwacht werd de modeshow gehouden op een begraafplaats. O, en klein detail: de catwalk was omringd met vuur. Dat zag ik niet helemaal aankomen.”

Gucci Cruise 2019 - Fashion Show

Backstage net een schoolkamp

Hoewel Isabel totaal geen ervaring had met modellenwerk, was ze niet erg zenuwachtig. “Ik loop eigenlijk nooit op hakken, dus het was logisch geweest als ik zenuwachtig was geweest. Ik oefende een paar keer, hoopte stiekem dat ik niet al te hoge hakken aan moest, en ben er gewoon voor gegaan. Het hielp dat de sfeer ontzettend ontspannen was en iedereen het enorm gezellig had met elkaar wanneer we niet hoefden te werken. Het leek backstage alsof ik op schoolkamp was.”

En nu?

De Gucci-show, voor veel modellen een hoogtepunt waar ze in hun carrière lang voor werken, mocht voor Isabel meteen van de bucket list. Hoe nu verder? “Ik wil me eerst richten op mijn herstel en niet te veel te snel doen. Ik mis mijn studie textiel enorm en kan niet wachten die te vervolgen. Daarnaast wil ik het modellenwerk voortzetten. Voorlopig zal ik dat niet fulltime kunnen of willen doen. Ik wil graag een balans hebben tussen de opwindende wereld van de mode en mijn nuchtere thuis.” Wie meer van Isabel wil zien, zal dus nog even moeten wachten.

isabel gucci model show

NIEUWS | MODE | LINDA.MEIDEN | LIFESTYLE | INTERVIEW

Foto: Known Model Management

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer mode

Lees dit ook even

Please update your browser