Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

mode

H&M strikt Moschino voor nieuwe designersamenwerking

Het Italiaanse modemerk Moschino ontwerpt een collectie voor H&M. Topmodel Gigi Hadid onthulde de designersamenwerking dit weekend op muziekfestival Coachella. 

| Marlie van Zoggel

De collectie genaamd Moschino [TV] H&M hangt in november in de winkel.

Lees ook
Om deze reden gooit H&M ineens bérgen kleding in de uitverkoop 

Traditie

Het is een jaarlijkse gewoonte geworden: H&M vraagt een topontwerper eenmalig een collectie te ontwerpen voor het Zweedse modehuis. Onder andere Versace, Viktor en Rolf en Isabel Marant gingen Moschino voor.

https://instagram.com/p/Bhltb14H0rB/

Mode met humor

De Amerikaanse ontwerper Jeremy Scott ontwerpt de collectie voor H&M. Scott is sinds 2013 creative director bij Moschino. De Amerikaan staat bekend om zijn kleurrijke ontwerpen met vrolijke prints. Hij verklapte dat ook deze collectie een mix van “humor en haute couture” zal zijn. Ann-Sofie Johansson, creative advisor van H&M omschrijft de collectie als een combinatie van ‘pop, straatcultuur, logo’s en glamour.’

Betaalbaar

De collectie bestaat uit items voor zowel mannen als vrouwen. Scott zegt het vooral fantastisch te vinden een collectie te ontwerpen die voor iedereen betaalbaar is. Tegen Vogue zegt hij het gevoel te hebben met deze samenwerking zijn fans iets terug kan geven.’

De prijzen van de collectie variëren van twintig tot 250 euro.

Bekijk hieronder eerdere creaties van Jeremy Scott voor Moschino

Jeremy Scott omringt door modellen backstage bij Moschino

VIDEO'S | NIEUWS | MODE | BEKEND | LIFESTYLE | BUITENLAND

Bron: Vogue, H&M | Foto: Getty images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer mode

Lees dit ook even

Please update your browser