Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

mode

De sliploze jurk

De sliploze jurk

May-Britt Mobach is hoofdredactrice van Marie Claire en lifestyledeskundige bij RTL Boulevard. Speciaal voor LINDA.MODE blogt zij wekelijks over de jurk die dicteert.

 

Zondagnacht zat ik als modebehoeftige watertandend voor de tv. In New York werden de Video Music Awards uitgereikt en dat moest ik zien. Niet dat ik een bovenmatige interesse heb voor muziek maar, je voelt hem aankomen, de pakjes waarin de sterren de rode loper over dartelen, die wil ik niet missen.

Geen stringetje te bekennen
Voor zover ik weet was er geen dresscode maar desalniettemin kon ik een duidelijk thema herkennen. Het ondergoed. Of beter gezegd: het ontbreken ervan. Ik heb echt mijn best gedaan maar bij zangeres Ciara in haar overigens prachtige Givenchy heb ik geen kantje, stringetje, koortje of ander niemendalletje dat duidde op de aanwezigheid van lingerie kunnen ontdekken. Ook niet bij Selena Gomez die zich in haar Versace had geperst. Taylor Swift was by far de allermooiste van het bal in haar op de jaren twintig geïnspireerde Hervé Leger, maar ook daar alle schijn van afwezigheid van bh of broek.

Net als Patricia Paay
Sliploos in je jurk verschijnen (in modekringen ook wel de combat genoemd) Patricia Paay deed het al in de jaren tachtig (meid dan doe je toch gewoon een tamponnetje in?) en ik beken, ook ik heb me er schuldig aan gemaakt.

Petite Chanel
Ik zou een belangrijk evenement voor Marie Claire presenteren. De taxi was onderweg, mijn haar was gedaan, en mijn fabuleuze Valentino hing klaar in het modehok. Het was alleen nog een kwestie van mijn redactiekloffie verwisselen voor dé jurk. Toen ik drie minuten later , op applaus van collega’s hopend, de redactievloer opliep, schudde chef mode Simone streng haar hoofd. ‘Ik zie je onderbroek, May. Dit kan niet.’ Intussen belde de receptie dat de taxi voor de deur stond met de Franse directie van ons hoofdkantoor erin. Er zat niets anders op. Ik moffelde mijn slipje in mijn petite Chanel-tasje, deed een Patricia Paaytje en ging heel voorzichtig de taxi in.

Wat zit erin?
De avond was een groot succes en ik dacht niet meer aan het antislip-incident. Tot we een paar dagen later vergaderden met onze nieuwe vormgever Marcel. Type houthakkershemd en behoorlijk hetero, zo zie je maar zelden in ons vak. Tijdens de vergadering complimenteerde iemand me met mijn beeldige, kleine tasje en vroeg me wat ik daar nu toch zoal instopte. ‘Meestal een creditcard, ik zal eens kijken’, was mijn antwoord. Je begrijpt wat voor vrolijks er daarna uit mijn tasje rolde.

Marcel keek niet op of om, staarde naar de grafische opzetten voor het komende nummer en sprak de inmiddels legendarische woorden: ‘Ik moest behoorlijk wennen toen ik hier kwam werken, maar ik begin het met de dag leuker te vinden hier.’

Over May-Britt Mobach
May-Britt Mobach is hoofdredacteur van Marie Claire en lifestyledeskundige bij RTL Boulevard. Daarnaast bouwt ze aan een nieuwe liefde Amayzine.com. Een website waarbij zij met een team van stijlvolle redacteuren de beste koopjes in mode- en beauty toont.

Schermafbeelding 2013-08-16 om 13.40.35

 

MODE | BEAUTY

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer mode

Lees dit ook even

Please update your browser