Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

mode

Eén en al lof van Twitteraars voor bruidsboetiek die paspop met rolstoel in etalage zet

Eén en al lof van Twitteraars voor bruidsboetiek die paspop met rolstoel in etalage zet

Medewerkers van een Britse bruidsboetiek hebben zich van hun beste kant laten zien. In hun etalage zit een paspop, met een prachtige bruidsjurk, in een – met klimop versierde – rolstoel.

| Anna Botic

En dat is opgevallen op social media. Ook de BBC deed hierover uitgebreid verslag.

Overdonderd

De etalage werd gisteren opgemerkt door de 36-jarige Beth Wilson, die al vijf jaar in een rolstoel zit. Zij passeerde de winkel bij toeval en voelde zich overdonderd. Wilson twijfelde geen moment en besloot een foto op Twitter te plaatsen. Met de tekst: “Het is de eerste keer dat ik iemand met een beperking zie in een etalage.” En zo werd de White Collection Bridal Boutique in het Engelse Portishead in één klap het gesprek van de dag.

Lees ook
Larissa (25) zit in een rolstoel: ‘Alle hulp is goed bedoeld, maar ik kan het écht zelf’

Rekening met alle klanten

Twitteraars reageren laaiend enthousiast. Beths bericht werd in korte tijd duizenden keren gedeeld en er kwamen zo’n 28.000 likes op. Mensen vinden het geweldig dat deze winkel rekening houdt met alle klanten. En laat zien dat een bruidsjurk bij iedereen mooi kan staan. ‘Zouden meer winkels dit maar doen’ en ‘die jurk ziet er geweldig uit met de rolstoel’, klinkt het onder meer.

Niet zien aankomen

Laura Allen, de eigenaar van de bruidswinkel, zag dit niet aankomen. Tegen de BBC zegt ze: “Het is mooi om te zien dat mensen zo positief reageren, maar aan de andere kant is het ook triest dat mensen twee keer moeten kijken. Het laat zien hoe zeldzaam het is om een rolstoel in een etalage te zien.” Ze geeft aan dat ze niet kan geloven dat zij de eerste is en hoopt dat veel winkels zullen volgen.

SNACKS | MODE | BUITENLAND

Bron: BBC | Foto: Getty Images / Facebook

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer mode

Lees dit ook even

Please update your browser