lifestyle

Miro Kloosterman: 'Mijn vader betekende vanaf jonge leeftijd veel voor me'

Miro Kloosterman: 'Mijn vader betekende vanaf jonge leeftijd veel voor me'

Acteur en model Miro Kloosterman (37) ken je wellicht van zijn rol in ‘The Bodyguard’ of ‘GTST’. Wij belden met Miro met wat vragen over zijn vader (76), voor Vaderdag.

| Nina Smit

Zelf wil-ie overigens ook ooit vader worden.

Lees ook
Miro Kloosterman toegevoegd aan lijst sterren voor PETA-campagne

Wipneus
Op jonge leeftijd overleed Miro’s moeder aan de gevolgen van borstkanker. Miro: “Mijn vader betekende daarom vanaf jonge leeftijd al heel veel voor me.” In het blad vertelt hij dat hij te klein was om zich zijn moeder te kunnen herinneren, maar dat hij dankzij de foto’s van zijn vader wel een beeld van haar heeft. “Qua uiterlijk lijk nu niet echt meer op mijn vader, maar op onze kinderfoto’s wel. Ik denk dat ik later meer op mijn moeder ben gaan lijken, die wipneus en voortanden bijvoorbeeld. Ook qua karakter lijk ik op mijn moeder. Ze werd gezien als een lieve vrouw en ik krijg dat ‘lief’-stempel ook vaak. Maar ik heb ook veel trekjes van mijn vader. Ik lijk ook heel erg op hem, hij is ook lief.”

Herinnering
Miro’s leukste herinnering aan z’n vader? “Hij leerde me vanaf mijn zevende windsurfen. Toen ik jong was vond ik dat al erg leuk, maar het was soms wel een keer echt afzien. Maar uiteindelijk is het de mooiste sport die ik ooit heb gedaan. Het was altijd geweldig om samen met mijn vader op het water te staan. Ik heb vier jaar geleden nog voor het laatst met hem gewindsurft. Wie kan dat nou zeggen?”

Trots
Zijn vader is artrokinesioloog – een nog niet heel bekend beroep. “Daarbij worden met de hand alle niet-optimaal bewegende wervels – waar het zenuwstelsel doorheen loopt – beïnvloed, waardoor het lichaam weer normaal en beter kan functioneren. Naar mijn idee misschien wel belangrijker dan een orthodontist. Dat heeft mijn vader zelf, na jaren van onderzoek, ontwikkeld en tot een heel nieuw vak gevormd. Mensen die al jaren in de ziektewet zaten, kunnen door zijn behandelingen weer aan het werk en daar ben ik trots op. Bovendien heb ik er vanaf jongs af aan ook veel profijt van gehad.” Miro’s vader leidt mensen zelf op die dit werk willen doen. “Om opgeleid te kunnen worden, moet je in ieder geval de opleiding fysiotherapie gedaan hebben. Al staat het er verder los van, maar het is nodig om alles van het menselijk lichaam te weten.”

Vader
Zelf zou Miro ook heel graag vader willen worden. “Van kinds af aan lijkt het me al bijzonder en iets magisch.”

Klussen
Zijn rol bij The Bodyguard zit er bijna op, maar stilzitten doet Miro niet. “Het is afwachten tot nieuwe acteerklussen op mijn pad komen, want daar ga ik heel graag in verder.” Daarnaast staan voor modellenwerk Hamburg en Londen op de planning, is hij het gezicht van de nieuwe PETA-campagne en heeft hij het voorwoord geschreven van Fruit jezelf gezond en slank, geschreven door Julia Kang, dat nu uit is en waar je zijn verhaal kunt lezen.

SNACKS | BEKEND | LIFESTYLE

Foto: LINDA. 154 Carli Hermes

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Meest gelezen

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Meer lifestyle

Please update your browser