Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

‘Mama Agatha’: een film over fietsen en loslaten

‘Mama Agatha’: een film over fietsen en loslaten

‘Mama Agatha’ is een korte documentaire over hoe moeilijk het soms kan zijn om het verleden achter je te laten. En wat een doodgewone fietstocht met iemand kan doen.

| Tessa Heinhuis

De voorpremière is aanstaande zondag in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Je moet dúrven in het leven
In de film van twaalf minuten zie je een groep migrantenvrouwen uit China, Pakistan en Suriname die in Amsterdam Zuidoost wonen. Ze volgen een fietscursus bij Mama Agatha. En dat is niet zómaar een mama. De Ghanese vrouw organiseert de fietscursus en inspireert de vrouwen op een bijzondere manier. Ze leert iedereen hoe ze hun angsten kunnen overwinnen en dat ze niet bang moeten zijn om een uitdaging aan te gaan.

Daar ga je dan
En jawel: na een emotionele tijd durven de vrouwen het stuk voor stuk aan om op de fiets te springen. Voor het eerst in hun leven hebben ze genoeg zelfvertrouwen om zélf op onderzoek uit te gaan. De tocht van hun leven kan beginnen.

Opschrijven in je agenda
De film van maker Fadi Hindash zal voor het eerst te zien zijn op zondag aanstaande, Internationale Vrouwendag. Het begint in Paradiso om 20:50 uur. De tweede vertoning vindt plaats in Studio K op 19 maart om 10:30 uur. De internationale première is in de zomer en dan zal de show op meerdere plekken in Nederland te bezoeken zijn. Houd de Facebookpagina in de gaten voor actuele info.

Schermafbeelding 2015-03-02 om 15.54.44

Schermafbeelding 2015-03-02 om 15.54.56

SNACKS | FUNFACTS | LIFESTYLE

Bron: Mama Agatha | Foto: Mama Agatha

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser