Advertorial

LINDA.LAB test de TomTom Touch-fitnesstracker: motiverend als een malle

LINDA.LAB test de TomTom Touch-fitnesstracker: motiverend als een malle

Dat TomTom een topper op navigatiegebied is, weten we inmiddels. Maar wat voor veel mensen nieuws is, is dat het bedrijf ook diverse gadgets ontwikkelt om je lichaam de juiste kant op te sturen.

Zo is er de TomTom Touch-fitnesstracker. Een apparaatje dat je vertelt hoe het met je fitheid gesteld is én je motiveert om in beweging te komen.

Lees ook
Af(ge)vallen? #Houvol met deze tracker en blijf makkelijk fit én op gewicht

De proef op de som
LINDA.LAB was razend benieuwd of TomTom ook op dit vlak indruk weet te maken. We vroegen daarom een aantal lezeressen de handige gadget – die je als een horloge om je pols draagt – gedurende een maand uitgebreid te testen. Hoe is de TomTom Touch hen bevallen? En kwamen zij dankzij deze fitnesstracker vaker in beweging? We vatten hun bevindingen hieronder uitgebreid voor je samen.

TomTom áltijd om
De eerste indruk? Bijzonder goed. Zo zijn de vrouwen stuk voor stuk gecharmeerd van het strakke, slanke en stijlvolle ontwerp van het sportieve klokje met handig touchscreen. Hetzelfde geldt voor het comfort bij het dragen van de fitnesstracker: honderd procent van de testers vindt de TomTom Touch heerlijk zitten. En niet alleen tijdens het sporten, maar ook tijdens de rest van hun dagelijkse activiteiten. Da’s niet geheel onbelangrijk, want het apparaatje beschikt over diverse functies die niet alleen van pas komen tijdens een training, maar ook bijvoorbeeld tijdens je werk, het boodschappen doen en zelfs wanneer je slaapt.

Vet handig
De fitnesstracker kan de verhouding tussen je vetpercentage en spiermassa meten. Met slechts één druk op de knop brengt-ie je lichaamssamenstelling volledig in kaart en heb je een goede indicatie van hoe fit je bent. Daarmee scoort de TomTom Touch lekker bij ons panel: deze functie krijgt van zestig procent van de testers gemiddeld een dikke 8 of hoger. Een iets uitgebreidere uitleg over in hoeverre de getoonde resultaten gezond zijn, zou volgens een van de testers een welkome toevoeging zijn.

Fijne extra’s
Ook over de 24/7 Activity Tracker is ons panel goed te spreken. Het handige hulpje, waarmee je stappen, actieve tijd, verbrande calorieën, afgelegde afstand en slaaptijd geregistreerd worden, scoort met gemiddeld een 7,2 een prima rapportcijfer. Verder houdt de TomTom Touch tot grote vreugde van onze testers continu je hartslag bij: een functie die “goed en secuur” werkt. “Het is een leuk extraatje om te weten wat je hart doet gedurende de dag en bij verschillende activiteiten”, aldus een van de panelleden. Een andere tester noemt dit “een goede reden om de tracker aan te schaffen”.

Motiverend als een malle
Een volgende interessante functie van de TomTom Touch is de mogelijkheid om eenvoudig zowel dagelijkse als wekelijkse doelen voor jezelf in te stellen. “Dit is een leuke toevoeging. Vooral het minimale aantal stappen dat je per dag wil halen, vind ik motiverend. Als ik zie staan dat ik pas 5.000 van de 10.000 stappen per dag heb gelopen, ga ik ’s avonds een extra lang stuk met de hond wandelen of toch nog even naar de sportschool”, aldus een enthousiaste tester.

Handiger wordt het niet
Gebruikers van de fitnesstracker kunnen alle gemeten waarden op ieder moment van de dag terugzien in de TomTom Sports-app, waaraan de TomTom Touch gekoppeld is. Hierin ontdek je exact hoe actief je was en of je je grenzen hebt verlegd, signaleer je trends bij jezelf en blijf je op koers. Erg fijn, vinden al onze testers, van wie het grootste deel dagelijks – soms zelfs meerdere keren per dag – een kijkje nam in de app. Naast dat het fijn is om inzicht te hebben in je resultaten, creëert dit volgens hen ook echt bewustwording. En dat is tóch vrij cruciaal wanneer je een afval- of sportdoel voor jezelf hebt gesteld.

Topprestatie
Het gemiddelde eindoordeel van de vrouwen? Een keurige acht. Al met al komt het apparaatje dus bijzonder goed uit de verf. Ook benieuwd naar de TomTom Touch? Kijk hier voor meer informatie.

*De deelnemers hebben een TomTom Touch gekregen om te testen voor dit lab. 

LINDA.LAB | ADVERTORIAL | LIFESTYLE | #HOUVOL

Bron: LINDA.LAB

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser