Advertorial

Kom er voor eens en altijd achter hoe jij je huid het beste beschermt tegen de zon

Kom er voor eens en altijd achter hoe jij je huid het beste beschermt tegen de zon

De zomer staat – en nu écht – voor de deur en dat betekent voor velen genieten van de zon. Nee, nee, niet te lang, en goed insmeren, dat weten we. Maar tóch houden we ons daar niet altijd aan.

Omdat we simpelweg niet beseffen hoe slecht de zon (en hoe belangrijk bescherming) voor onze huid is.

Feiten en fabels

KWF Kankerbestrijding legt uit waarom je nooit mag vergeten om je huid in te smeren tegen de zon. Want smeren, dat doen we nog steeds niet altijd goed en vaak genoeg. Op de eerste dag van de zomer, donderdag 21 juni, zendt KWF daarom live op Facebook de tweede editie van Vraag Vandaag uit, om jou alle ins en outs over verantwoord zonnen bij te brengen en al je vragen live te beantwoorden. Zo bespreken deskundigen tijdens de uitzending de meest voorkomende feiten en fabels over bescherming (werkt factor 50 nou langer óf beter?) en kom je alles te weten over de zon, jouw huid en hoe je die twee een beetje te vriend kunt houden.

Smeren kun je leren

Een verdacht plekje op je huid kan namelijk nog zo klein zijn, het signaal dat het afgeeft is mogelijk levensgroot en -gevaarlijk. Nu moet je zo’n plekje wel kunnen herkennen als je er op tijd bij wil zijn, en daarom neemt model en presentatrice Anouk Smulders je tijdens de livesessie mee naar een dermatoloog om uit te zoeken hoe je zoiets nou signaleert. Tevens bespreekt ze met de deskundige het effect van zonnebrandcrème en legt hij haar uit hoe je je huid het beste beschermt tegen de zon, en dus het ontstaan van dergelijke plekjes kunt (proberen) te voorkomen.

Het lab in

Maar naast tips hoe je de kans op huidkanker verkleint, word je tijdens de uitzending ook meegenomen op het gebied van de genezing van kanker. Behandelingen worden continu verbeterd en dat mogen zangeres Do en zanger Tommie Christiaan (o.a. bekend van The Passion) van dichtbij bekijken, want zij gingen op stage bij toponderzoekers. Zo neemt Do een kijkje in het lab waar een zeer belovend onderzoek wordt gedaan naar een vaccin waarbij onze eigen afweercellen kankercellen kunnen bestrijden en duikt Tommie in de wereld van medicijnen die, in de strijd tegen kanker, zeer opkomend is aangezien behandelingen vooralsnog bestaan uit licht en laser.

KWF Kankerbestrijding Do in het lab

Live op Facebook

Tijdens de tweede editie van Vraag Vandaag zal Mirella van Markus het stokje overnemen van Lieke van Lexmond, die eerder dit jaar de eerste editie presenteerde. Heb jij een prangende vraag over verantwoord zonnen, huidkanker of de behandelingen ertegen? Of heb je tips nodig voor de juiste zonbescherming? Zorg dan dat je donderdag 21 juni voor je computer zit. Vanaf 19.30 uur is de livesessie te volgen via de Facebookpagina van KWF of via KWF.nl. En tot die tijd: zon zorgeloos, maar verantwoord.

SNACKS | ADVERTORIAL | GEZOND | LIFESTYLE

Bron: KWF Kankerbestrijding | Foto: KWF Kankerbestrijding

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser