Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

kerstmis

De kerstcommercial van John Lewis bezorgt je wéér natte ogen

Het Britse warenhuis John Lewis maakt ieder jaar weer dé kerstcommercial van het jaar. Dit keer met Elton John in de hoofdrol. En ja, daarbij houd je het waarschijnlijk niet droog.

| Laura van der Molen

De commercial begint swingend, maar aan het eind van het filmpje krijg je nog net dat zetje om tóch een traantje weg te pinken.

Lees ook
De kerstreclame der kerstreclames is hier: John Lewis laat je wéér huilen

‘Your Song’ in de kerstcommercial

De nieuwe kerstcommercial speelt zich eind jaren tachtig af en draait volledig om de wereldberoemde zanger Elton John. We zien hem op een piano zijn hit Your Song spelen, terwijl we intussen in de tijd terugschieten. Alle hoogtepunten van zijn carrière komen voorbij en uiteindelijk eindigen we bij kleine Elton. Moraal van het verhaal: sommige cadeaus zijn méér dan zomaar een presentje (en dat is ook meteen hun slogan dit jaar).

Niet iedereen is enthousiast

Maar niet iedereen is zo lyrisch over de feestelijke commercial. Britse twitteraars missen een echt kerstgevoel, en hebben de indruk dat de reclame promotie is voor de nieuwe film van Elton John, Rocketman.

Gelukkig heeft een enkeling wél gevoel voor (Britse) humor.

Gouden formule

Ondanks een negatieve reactie hier en daar dit jaar, heeft John Lewis duidelijk in de vingers hoe ze keer op keer de beste kerstcommercials maken. Neem een schattig klein kind dat een droom heeft, zet er treurige muziek onder en sluit af met een sterke slogan. Et voilà: je hebt een gouden reclamespot die je zonder pardon kerst-ready maakt. Vorig jaar keken we mee door de ogen van een klein jongetje dat vrienden wordt met Moz het monster. Het jaar daarvoor mochten we gelukkig een beetje lachen met Buster de Boxer. En in 2015 draaide het kerstverhaaltje om de Eenzame Man op de Maan.

Lees ook
Kerstcommercial John Lewis dit jaar géén complete tranentrekker

VIDEO'S | SNACKS | KINDEREN | KERSTMIS | HO HO HO TIJD VOOR EEN KERSTVIDEO | LEKKER KIJKEN

Bron: Ideal Home | Foto: Still uit video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer kerstmis

Lees dit ook even

Please update your browser