Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

Judith Walker (26) staat in Forbes: 'Doe altijd alles met een glimlach'

Judith Walker (26) staat in Forbes: 'Doe altijd alles met een glimlach'

De Amsterdamse ondernemer Judith Walker werd gisteren door zakenblad Forbes als enige Nederlander op de Europese lijst van de meest invloedrijke Social Entrepreneurs gezet.

| Suzette Hermsen

Het geheim achter het succes van de 26-jarige mede-eigenaar van het familiebedrijf African Clean Energy? LINDAnieuws belde haar op om het te vragen.

Altijd met een glimlach
Er zijn twee dingen die me hebben gebracht waar ik nu sta
, vertelt Judith. Toen ik jong was en een bijbaantje in een restaurant had, zei mijn broer tegen mij: ‘Als je iets doet, doe het dan zo goed mogelijk en altijd met een glimlach. Mensen zullen je dan waarderen, of iets nou goed of slecht uitpakt.’ Dat advies heb ik opgevolgd en het werkt echt. Daarnaast zie ik geen beren op de weg. Als er iets nieuws op mijn pad komt denk ik nooit: ‘Het is nieuw, dus ik kan het niet’, maar ik denk: ‘Het is nieuw, kom maar op!’

Kooktoestellen
Het familiebedrijf waar Judith een belangrijke rol in speelt, verkoopt inmiddels op vijf plekken ter wereld multifunctionele kooktoestellen, die rookloos, veilig en betaalbaar zijn. Bij ons is het heel normaal dat je ’s avonds even een maaltje kookt. Het enige wat je hoeft te doen, is het gas opendraaien, vuurtje erbij, en klaar. In Afrika zijn er mensen die uren moeten lopen voor wat hout. En koken met hout is nog ongezond ook. Wist je dat er jaarlijks 4,3 miljoen mensen sterven aan het inademen van rook? Dat weten heel veel mensen niet, maar dat aantal is nog groter dan alle hiv-, malaria- en tubercolose-slachtoffers bij elkaar. 

Kleine zusje
Het werken binnen de familieband gaat Judith goed af. Vroeger had ik altijd de neiging om te laten zien dat ik net zo goed, of het liefst zelfs nog beter presteerde dan mijn twee oudere broers. Als zij een zeven hadden gehaald, wilde ik een negen. Dat is nu helemaal over. Zowel mijn ouders als mijn twee broers steunen mij in alles wat ik binnen ons bedrijf doe. Ze helpen me, hebben het volste vertrouwen in alle beslissingen die ik neem, en ook niet onbelangrijk: ze nemen me heel serieus. Ik voel me absoluut niet meer het kleine zusje.

Erkenning
Judith is apetrots dat ze door Forbes op de lijst is gezet. Het is echt een enorme eer om op deze lijst te staan. Het geeft aan dat de jury potentie in jou en je bedrijf ziet en dat ze verwachten ons nog veel in de toekomst te zien. Het leuke is dat ze ons zelf hebben benaderd. We zijn altijd zo hard aan het werk, dat je soms vergeet te bedenken wat andere mensen eigenlijk van je werkzaamheden vinden. Als je dan op deze manier erkenning krijgt, en beloond wordt met een plaatsje op zo’n mooie lijst, dan is dat echt geweldig. 

NIEUWS | LIFESTYLE | INTERVIEW

Bron: Judith Walker | Foto: Judith Walker

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser