Advertorial

Jamie Trenité vuurt vragen en ballen af op BN’ers in 'Tennis Talks'

Jamie Trenité vuurt vragen en ballen af op BN’ers in 'Tennis Talks'

Tennissen is naast lekker en gezellig vooral heel goed voor je. En met een béétje conditie, kun je er nog bij praten ook. Presentator en oud-tennisser Jamie Trenité brengt al deze ingrediënten samen in ‘Tennis Talks’.

In dit hagelnieuwe programma op LINDA.tv grijpt hij BN’ers bij de (tennis)ballen en vraagt hij ze het shirt van het lijf.

Work, work, work
De BN’ers, onder wie Heleen van Royen, Kimberley Klaver en Tino Martin, krijgen tijdens hun potje tennis niet alleen vragen van Jamie, maar ook ballen uit het ballenkanon op zich afgevuurd. En ondanks dat ze geen tennisgroentjes zijn, betekent dat flink zweten: want Jamie wil nogal wat weten. Over gezondheid, werk en stress bijvoorbeeld. Wat doen ze om gezond te blijven? En waarom hebben ze voor tennis gekozen? Puur voor de pret of puur voor het postuur?

Menselijkheid
“Figuurlijke naaktheid”, zo omschrijft Jamie het format zelf. “Tennis is een mooi en handig middel om te praten over het leven. Je creëert op de tennisbaan meteen menselijkheid. Je gaat zweten, en ongetwijfeld een keer ‘kut’ roepen als een service mislukt. Door die setting wordt een gesprek meteen minder stijf dan wanneer je tegenover elkaar aan tafel zit.” Kijk nu naar Tennis Talks op LINDA.tv en je ziet het zelf.

Sla je slank
Van tennissen word je slank. Ja, dat trekt je aandacht hè? Snappen we. Maar het is natuurlijk niet zo dat je met één uurtje tennis op maandag de dag erna als Victoria’s Secret-model uit bed stapt. Maar met enige regelmaat, kom je een heel eind. Uit onderzoek blijkt namelijk dat tennissen een uitstekende manier is om calorieën te verbranden. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook nog enige tijd daarna. Het is dan ook bewezen dat tennissers gemiddeld een lager lichaamsvetpercentage hebben dan minder actieve mensen. Kijk, daar houden we van.

En er is meer
Mensen die regelmatig op de baan staan, hebben:

– Een lagere kans op hart- en vaatziekten dan niet-tennissers.
– Sterke botten
– Sterke beenspieren
– Betere oog-handcoördinatie
– Beter cognitief vermogen
– Minder stress
– Beter uithoudingsvermogen
– Een hogere levensverwachting.

“Je moet de ontspanning nooit uit het oog verliezen. Als je hard werkt en een stressvol bestaan hebt, is sporten ontzettend belangrijk”, vindt Jamie. Meer over de fijne voordelen van tennissen, lees je hier.

Een sport voor het leven
Onderzoek wijst ook uit dat van álle sporten tennis de meest gezonde keuze is. Niet alleen vanwege de directe gevolgen voor je fysieke en geestelijke gezondheid, maar ook omdat je de sport als krasse knar nog steeds uitstekend kunt beoefenen. En dat maakt dat je optimaal van de gezondheidsvoordelen kunt profiteren. Een sport voor het leven dus. Nou, waar wacht je nog op? Als een ra(c)ket een club zoeken en je inschrijven. Hier vind je er eentje bij jou in de buurt.

Bewaren

ADVERTORIAL | LIFESTYLE | INTERVIEW

Bron: KNTLB | Foto: KNLTB

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser