Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

IKEA komt met dierencollectie waardoor je hond ein-de-lijk op zijn eigen bank kan liggen

IKEA spreekt vanaf nu niet alleen de mens aan, maar richt zijn Zweedse Design nu ook op, jawel: dieren. De Zweedse meubelgigant komt namelijk met een speciale lijn voor honden en katten.

| Pim Prins

De LURVIG-lijn werd eerder al gelanceerd in vijf andere landen, maar is nu eindelijk ook in Nederland verkrijgbaar.

Lees ook
Op deze velen manieren bedreigen IKEA-meubels je relatie

Dierencollectie

De nieuwe collectie is ontwikkeld in samenwerking met dierenspecialisten. Zo krijgt je hond onder meer zijn eigen bank, zodat-ie niet meer op je peperdure Chesterfield hoeft te luieren. En met dank aan de opklapbare krabpaal (handig, handig) hoeven katten hun nagels niet meer in van alles en nog wat te zetten.

Video

Dat IKEA weet waar ze het over hebben, blijkt wel uit bovenstaande video. Barbara Scäfer, product risk assessment leader: “Katten hebben speciale textielen en texturen nodig. Geur is heel belangrijk, en ze willen een gezellig donker, afsluitbaar plekje hebben. In tegenstelling tot honden die het prima vinden languit op de bank te liggen, willen katten graag een eigen plekje.”

Kop of munt

LURVIG is vanaf april verkrijgbaar bij de IKEA-filialen Amsterdam, Zwolle, Utrecht, Breda, Eindhoven, Hengelo, Groningen en Barendrecht, en online, op de website van IKEA. Nu alleen nog de strijd aangaan wíe de meubels van je huisdier in elkaar gaat zetten.

VIDEO'S | NIEUWS | DIEREN | LIFESTYLE | BUITENLAND

Bron: IKEA | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser