Advertorial

(Huis)vrouwen om van te houden: deze heerlijke Nederlandse film gaat je kerstvakantie maken

Als we ergens vrolijk van worden, is het wel van een gezellige Nederlandse film met een bak aan goeie acteurs. Vanaf 21 december kun je weer je lol op met ‘Huisvrouwen Bestaan Niet’.

En als we de trailer zien, denken we maar één ding: hop, naar de bios.

Goed trio
De herkenbare komedie Huisvrouwen Bestaan Niet draait om de zussen Gijsje (Eva van de Wijdeven) en Marjolein (Jelka van Houten) en hun moeder Loes (Loes Luca). Gijsje is een jonge, ambitieuze controlfreak die niets liever wil dan zwanger worden en tegelijkertijd carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere zus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist kwijt. Maar ze heeft nu een nieuwe ambitie: schoolpleinmoeder worden.

Financieel gedoe
Wanneer moeder Loes het familiehuis dreigt kwijt te raken omdat ze zich financieel enorm in de nesten heeft gewerkt, zoeken Gijsje en Marjolein naar mogelijkheden om het huis toch te kunnen houden. De bonus die Gijsje kan verdienen met een gouden idee voor een reclamecampagne kan hen uit de financiële problemen helpen. Daarvoor moet ze zich wel verdiepen in het fenomeen ‘de huisvrouw anno nu’, samen met haar aantrekkelijke collega Dominique (Jim Bakkum). En die opdracht blijkt een héle hoop teweeg te brengen in het leven van de drie vrouwen.

O zo herkenbaar
Huisvrouwen Bestaan Niet is heerlijk herkenbaar. Zo zie je Marjolein per ongeluk op Lego gaan staan (die kleine krengerige blokjes liggen ook overal) en vergeet ze haar kinderen op te halen bij het zwembad, en probeert Gijsje haar net verschoonde bed lekker fris te houden door sex te hebben op een handdoekje. Maar bovenal zie je het huishouden van drie verschillende vrouwen, en er is er altijd eentje met wie je je kunt identificeren. Want zoals Marjolein zegt: “Het huishouden is eigenlijk net het leven. Als je het aan de ene kant hebt opgeruimd, is het aan de andere kant alweer een teringzooi.”

Win premièrekaarten
Ook leuk: op woensdag 20 december kun je Huisvrouwen Bestaan Niet zien tijdens Ladies Nights. Vanaf 21 december draait de film vervolgens door heel Nederland. Nog leuker: de première is op maandag 18 december in Pathé Tuschinski en daar kun je twee tickets voor winnen. Wat je daarvoor moet doen? Laat hieronder in een reactie weten waarom jij een avondje weg uit jouw huishouden verdient, en wie weet loop jij straks over de rode loper. De winnaar ontvangt een e-mail.

VIDEO'S | ADVERTORIAL | LIFESTYLE

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Josephine MeijaardJosephine Meijaard

Omdat als je kids 17+ zijn je zo ontzettend graag weer eens op een Lego-steentje zou willen staan! ????

Marijke BenjaminsMarijke Benjamins

Lijkt me ontzettend leuk om met mn vriendin te beleven! Eventjes geen huisvrouw zijn ;-)

Wendy SmitsWendy Smits

Waarom ik dit verdien? Omdat ik me in rondte werk, thuis kom, de was aanzet, de hond knuffel, nog net naar de wc ga daarna de hond uitlaat en eten ga koken voor de wederhelft. De was ondertussen ophang, de kattenbak verschoon en nog even de vaat uitruim. Daar geef ik hem eten en schrijf ik recepten voor de rest van de week. En dan is het pas maandag....Dus yep, kom maar op met dat avondje er tussenuit:D!

Jose StolwijkJose Stolwijk

Dit lijkt me wel een geweldige film om mijn humeur weer helemaal top te laten worden!

Inge SchoutenInge Schouten

Na jaren in het onderwijs en alleenstaande moeder een burn-out. Broodnodig om een leuk uitje te hebben. Graag dus! En Loes Luca komt uit Rotterdam, net als ik....nog een extra reden.

Betty DuistermaatBetty Duistermaat

Ik zou graag naar de primeire gaan met mijn naasten.

Anita Groot-KapiteinAnita Groot-Kapitein

een beetje in deze gezellige tijd voor Kerst maar Loes Luca en Eva van Wijdeven in 1 film lijkt me hilarisch en daar maak ik graag tijd voor vrij

Anita Groot-KapiteinAnita Groot-Kapitein

Eeen beetje druk in deze gezellige tijd voor Kerst maar Loes Luca en Eva van de Wijdeven in 1 film lijkt me hilarisch en daar maak ik graag tijd voor vrij

Meer lifestyle

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser