Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

Hoe dóet hij het: een gesprek met 'topmodellenmaker' Ismael Santana Vasquez

Hoe dóet hij het: een gesprek met 'topmodellenmaker' Ismael Santana Vasquez

Vorig seizoen had Ismael Santana Vasquez (29) zes modellen meelopen in de Gucci-show. Zo vlak voordat Men’s Fashion Week begint, spraken wij met dé agent van de topmodellen van het moment.

| Michel Pierre Laffite

Hoeveel jongens er deze keer meelopen in de Gucci-show: “Ik mag daar eigenlijk nog niks over zeggen, maar ik mag niet klagen.”

Lees ook
Dit Nederlandse stel won een internationale prijs met hun nieuwe zonnebrillenmerk

De één na de ander
Ismael runt het Amsterdamse modellenbureau Known Model Management. “Ik ben nu zo’n twee jaar bezig. Mijn eerste grote succes zit nog vers in het geheugen. Één van mijn mannelijke modellen, Ilja, ging héél lekker. Hij scoorde shows voor Burberry, Alexander McQueen, Fendi en toen begon het echt te rollen. Een seizoen later liepen er zes modellen mee in de Gucci-show.”

Groot, groter, grootst?
Ismael heeft iets meer dan zestig modellen in zijn bestand. Daarvan zal dit seizoen ruim de helft meelopen tijdens Fashion Week. Een behoorlijk indrukwekkend gegeven. “Toch is het voor mij niet belangrijk om de grootste van Nederland te zijn. Ik wil natuurlijk wel erkenning, maar een bureau wordt echt gevormd door mij én de modellen. Ik vind het dus belangrijker dat de modellen leuke mensen zijn met grote persoonlijkheden en unieke looks.”

Drive
Waar komt die enorme drive vandaan? “Ik ben altijd al zo geweest. Ik groeide op in de Dominicaanse Republiek, verhuisde op mijn tiende naar Roermond en deed na de middelbare school een SPW-opleiding. Ik begon als leidinggevende bij Hugo Boss, opende drie jaar geleden mijn eigen kledingwinkel, Unknown Menswear, en ongeveer anderhalf jaar later begon ik een modellenbureau.”

Eindelijk rust gevonden?
Een eigen kledingwinkel, een succesvol modellenbureau, wat hierna? “Ik ben nog lang niet klaar. Ik wil een tweede winkel openen en mijn modellenbureau laten groeien. Uiteindelijk zou ik ook wel meer met coaching willen doen. Dat lijkt me leuk. Oh, en ik wil jurylid worden van een televisieprogramma zoals Hollands Next Topmodel. Dat lijkt me echt héél leuk. Ik neem niet bepaald een blad voor de mond dus volgens mij zou dat erg vermakelijke televisie zijn.”

Gucci-muze
Natuurlijk heeft Ismael geen lievelingen onder zijn modellen, maar is er één model dat het bijzonder goed doet? “Ik ben erg trots op Thomas Riguelle. Niet alleen een super aardige gozer en getalenteerde muzikant, maar momenteel ook het gezicht van Gucci. Hij woont bij mij in de buurt en toen ik hem zag wist ik het meteen: jij gaat een topmodel worden. Nu krap een jaar later heeft hij de absolute top bereikt. Daar ben ik erg trots op.”

Thomas voor Gucci:

SNACKS | MODE | LIFESTYLE | INTERVIEW

Foto: Ismael Santana Vasquez

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser