Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

Hip happen: eten van de straat

Hip happen: eten van de straat

Van Rollende Keukens tot haute-fastfood… Eten op  straat is de culinaire trend. Traditionele restaurants maken plaats voor eigentijdse streetfood-concepten.

| Anne Wervelwind

In Azië zie je het overal. De eetstands op houten wielen, marktkramen gevuld met vers eten en tafeltjes bedekt met kokosnoten. Eten op straat is daar de normaalste zaak ter wereld – en dat lijkt het hier ook te worden.

Streetfood fanatisme
De streetfood-beweging laat steeds minder ruimte voor ongezonde fastfoodketens en traditionele restaurants. We zijn klaar met standaardervaringen en verlangen naar unieke, idealistische belevingen, zo blijkt. Dus doei patatzaak en berenhap, en hallo Indiaas streetfood en verse, natuurlijke burgers.

De helden van de straat
De streetfood-concepten lopen enorm uiteen: van snacks op bakfietsen, uitgebouwde brommobielen en in foodtrucks, tot aanbieders in markthallen, op festivals en in bars. ‘Straateten’ is over het algemeen vers en wordt doorgaans ter plekke bereid. Je eet het vaak buiten, samen met andere liefhebbers. Het allerbelangrijkst: de culinaire happen zijn gewoon waanzinnig lekker.

Zie hieronder een aantal helden van de straat:

SHIRKHAN (Amsterdam)
The Butcher West (Amsterdam)
&Samhoud Places (Amsterdam)
Foodhallen (Amsterdam)
De Rollende Keukens (Amsterdam)
Thai Food Café (Amsterdam)
Tante Nel (Rotterdam)
Markthal (Rotterdam)
Café Hop (Rotterdam)
Hamburg (Rotterdam)
Fenix Food Factory (Rotterdam)
Gare du Nord (Rotterdam)
Food Truck Festival TREK (Utrecht)
Mamas Koelkast (Utrecht)
Eetwinkel Geniet (Utrecht)

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE

Bron: Typhoon Hospitality | Foto: SHIRKHAN

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser