Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Het weekendgevoel, maar dan doordeweeks: ontdek eigen land tijdens een Midweekend Maastricht

Het weekendgevoel, maar dan doordeweeks: ontdek eigen land tijdens een Midweekend Maastricht

Wanneer je een paar dagen weggaat, wil je het liefst even in een andere wereld zijn. Nou, dat kan in Maastricht. Je hebt daar zoveel cultuur, koffietentjes en restaurants, dat je helemaal tot rust komt.

En dat allemaal gewoon binnen de landsgrenzen.

Vijf dagen weg
In een onbekende stad wil je vaak binnen een paar dagen zoveel mogelijk zien. En proeven, want een minivakantie is niet compleet zonder lekker eten in goede restaurants. Om alles uit zo’n korte vakantie te kunnen halen, heeft de hoofdstad van Limburg nu iets bedacht: het Maastricht Midweekend. Dat zijn vijf dagen (in de omgeving van) Maastricht, van zondag tot en met donderdag. Je hebt dan de stad een beetje voor jezelf. Een ideale periode om te relaxen, cultuur te snuiven en allerlei geinige activiteiten te ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een workshop vlaai maken?

Hier wil je een kop koffie drinken
Als je liever eerst gewoon een lekkere vlaai wilt eten zodra je in Limburg bent gearriveerd – zonder zelf de handen uit de mouwen te moeten steken – kan dat natuurlijk ook. Bezoek bijvoorbeeld het Kruisherenhotel. Dit vijfsterrenhotel (de enige in Limburg) bevindt zich in een eeuwenoud klooster, waar je versteld zal staan van de combinatie met moderne architectuur. Denk je: och, zo’n vijfsterrenhotel is me iets te chic? Niet nodig, het Kruisherenhotel is verrassend toegankelijk. En de vlaai is onweerstaanbaar.

Korting, acties en lekker eten
Ideaal aan het Maastricht Midweekend is dat wanneer je incheckt bij een van de heerlijke hotels, je een pas krijgt waarmee je van zondag tot en met donderdag allerlei speciale activiteiten kunt ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis city tour doen op maandag, dinsdag of woensdag. Wat eten betreft hebben we ook nog wel wat aanraders voor je. Vind je biologisch eten belangrijk? Ga dan voor een groene lunch naar Kafethéa. Maak jij graag een reis door verschillende gastronomische werelden? Het driegangendiner bij Rozemarijn gaat je dan heel blij maken. Of wat dacht je van Fernand Café Manger? Daar voel je je als een god in Frankrijk.

Neem een goeie wijn mee
Een goed glas wijn mag ook niet ontbreken als je er op uit bent. In en rond Maastricht bevinden zich meerdere wijnhuizen waar je niet alleen wijn kunt proeven, maar ook rondleidingen kunt krijgen of speciale flessen mee naar huis kunt nemen. Waar je heen moet? Apostelhoeve heeft een waanzinnige wijngaard met een sprookjesachtig uitzicht over België, en voor bubbels kun je terecht bij Wijngaard Raarberg. De laatste bevindt zich in de leuke buurt Wyck – een plek waar je zóveel boetieks en eettentjes vindt, dat je meteen nog een Midweekend Maastricht boekt.

Liever drie dagen?
Komt een doordeweekse trip jou niet zo lekker uit? Je kunt de hotspots van Maastricht natuurlijk ook gewoon in het weekend bezoeken. Ga voor het klassieke weekendje weg van drie dagen, dan heb je genoeg tijd om heerlijk te dineren, vlaai te eten en door de binnenstad van Maastricht te struinen. Heb je daarna toch het gevoel dat je niet alles hebt gezien? Boek dan tóch eens dat Maastricht Midweekend. En maak met je speciale pas exclusieve uitstapjes.

Kun je niet wachten? Kijk dan voor een voorproefje op Limburg Lonkt. Daar zie je heerlijke foto’s, mooie blogs en inspirerende video’s over Maastricht en het Heuvelland.

ADVERTORIAL | LIFESTYLE

Foto: Sarah Leonora

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Meer lifestyle

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser