Advertorial

Grote groep tienermeiden vindt 'mooi zijn' belangrijker dan goede cijfers halen

Grote groep tienermeiden vindt 'mooi zijn' belangrijker dan goede cijfers halen

Uit onderzoek van Dove – in 14 landen – onder 5165 meiden tussen de tien en zeventien jaar oud, blijkt dat vijftig procent van de tienermeiden kampt met een laag zelfbeeld. En dat heeft grote gevolgen.

Zo vindt een groot deel van deze meiden ‘mooi zijn’ belangrijker dan goede cijfers halen.

Niet naar buiten
Volgens Dove voelen meiden tussen de tien en zeventien jaar zich normaal gesproken gelukkiger dan meiden van boven de achttien. Confronterend dus, dat nu uit onderzoek blijkt dat de helft van deze tienermeiden een negatief zelfbeeld heeft. Een groot deel spreekt liever niet af met vrienden en familie, vermijdt activiteiten buitenshuis en voelt zich nóg ongelukkiger door de foto’s van – in hun ogen – knappe meiden.

Hou het realistisch
Wanneer je een positief zelfbeeld hebt, ben je stukken beter bestand tegen afbeeldingen van knappe vrouwen in reclames of op social media. Want 78 procent van de tienermeiden met een positief zelfbeeld blijft namelijk tevreden over zichzelf wanneer dit soort foto’s voorbij komen. Dat staat tegenover 12 procent van de tieners met een negatief zelfbeeld. Daarom vinden veel meiden dat de media een representatiever beeld van vrouwen moeten laten zien, kijkend naar leeftijd, etniciteit, figuur en fysieke aantrekkingskracht.

Dove Self-Esteem Project
Het grootste gedeelte van de tienermeiden vindt ook dat er te veel waarde wordt gehecht aan schoonheid als voorwaarde van geluk. Wijze woorden, denken we zo. Gelukkig helpt Dove met het Self-Esteem Project jonge vrouwen een handje. Dit project bestaat uit voorlichting en lesmateriaal waarmee deze doelgroep meer zelfvertrouwen krijgt en een positiever zelfbeeld. Zodat jonge vrouwen het beste uit zichzelf kunnen halen en gewoon weer lekker naar buiten durven.

ADVERTORIAL | LIFESTYLE

Bron: Dove

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser