lifestyle

Advertorial Ben jij een Groentje of een echte Pro? Check het met deze groene quiz

Ben jij een Groentje of een echte Pro? Check het met deze groene quiz

Of je nou vaker groen zíét dan dat je groen bént, maakt niet uit: een schonere wereld voor nu en later willen we allemaal. Maar hoe? Test jouw groene kennis met deze quiz. Is leuk, geeft energie (hoppa, gratis) én… is hartstikke duurzaam.

Met een beetje mazzel steek je er ook nog wat van op. Heeft de volgende generatie ook weer wat aan.

Win-winsituatie
En daarbij: door mee te doen met deze quiz maak je kans op één van de tien roze gereedschapskisten. Mocht de quiz je dus inspireren tot het verduurzamen van je huis, kun je meteen aan de slag. Of je wint die kekke Waka Waka-oplader, die op zonne-energie werkt. Superhandig als je na de quiz even uit moet blazen. KLIK HIER OM MEE TE DOEN.

Zingen door de zon
Weet jij hoe veel huishoudens één windmolen van groene stroom kan voorzien? En waarom een volle koelkast beter voor je energierekening is dan een lege? En wist je dat er een zoneiland in Nederland is waar je – helaas – niet kan zonnebaden, maar waar wél miljoenen mensen van kunnen zingen onder de douche? Of je de antwoorden nu wel of niet weet, de quiz is leuk voor iedereen.

Welk type ben jij?
Naast geinige feitjes en slimme tips, kom je ook te weten welk groentype je bent. Zegt een ledlamp jou niks en verwar je een zonnepaneel nog weleens met de zonnebank? Dan ben je waarschijnlijk Groen als gras. Meer van de klok en de klepel? Dan ben je nét geen Groentje. En dan zijn er natuurlijk ook de Almost Green Happiness-types: die willen wel, maar actie blijft meestal uit. De echte Pro’s – die duurzaamheid als middle name hebben – mogen meteen solliciteren bij Nuon. Spreekwoordelijk dan, hè? Spreekwoordelijk.

WIN | ADVERTORIAL | LIFESTYLE | LINDA.QUIZ

Bron: Nuon | Foto: Istock

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Meest gelezen

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Meer lifestyle

Please update your browser