Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

9 x genieten van de beste films in deze Amsterdamse openluchtbioscopen

9 x genieten van de beste films in deze Amsterdamse openluchtbioscopen

Met dit zonnige weer is het onwijs zonde om binnen te zitten. Gelukkig kunnen we de komende maanden onze liefde voor films en de buitenlucht combineren.

| Anneloes Schohaus

Want er zijn heel wat buitenbioscopen te vinden in onze hoofdstad Amsterdam.

Met je kampeerstoel en een drankje

Op veel plekken in de stad worden openluchtbioscopen opgezet. Met wat stoelen, een groot filmscherm en zelf-meegenomen drankjes hoef je weinig meer te doen. En waar die filmvoorstellingen in de buitenlucht zich nou precies bevinden, hebben we op een rijtje gezet.

1. World Cinema in the Open Air
Tijdens dit event kan je op meerdere plaatsen binnen Amsterdam genieten van de sterrenhemel én films. Tussen 10 en 25 augustus hop je met je hapjes en drankjes naar onder andere het Tropeninstituut, het Vondelpark Openluchttheater en het Marie Heinekenplein.

2. On the Roof Film Festival
De naam van het event zegt het al: deze films kijk je op het dak. Het dak van de Vrije Universiteit in Amsterdam om precies te zijn. Tussen 4 en 7 september bekijk je hier de vier nieuwste films uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Mét iedere avond een optreden van verschillende bands.

3. Pluk de Nacht, Utrecht en Amsterdam
Films kijken in de festivalsferen is ook érg gezellig. De hele maand augustus is dit dan ook mogelijk tijdens de Open Air Film Festivals van Pluk de Nacht. Strandstoelen hebben ze genoeg, je hoeft alleen nog maar je snacks en gezellige humeur mee te nemen.

4. Films with a view van Pllek
Je vindt Pllek Amsterdam op de NDSM-werf aan het IJ. Iedere dinsdag tot en met eind september zijn er op deze prachtlocatie verschillende films te zien. Via Facebook houdt Pllek je op de hoogte van de soorten films én of ze überhaupt doorgaan in verband met eventuele, ongewenste, druppels. Leuk om te weten: voor het bekijken van de films krijg je een koptelefoon mee.

5. West Beach Film Festival
Aan het Sloterstrand van Amsterdam vindt tussen 14 en 24 september het West Beach Film Festival plaats. Elke avond staat er een gratis film en lekkere hapjes van foodtrucks voor je klaar. Op 22 en 23 september wordt er na de film nog een ‘silent disco’ georganiseerd.

6. Brets Buitenbioscoop
BRET is een ontmoetingsplaats voor iedereen die houdt van een Amsterdams biertje, borrelhapje en gezelligheid. Tussen de kantoorgebouwen van Sloterdijk, bevindt zich dit amfitheater aan een levendige park. In augustus en september kan je hier terecht voor een paar steengoede films.

7. Sunset Cinema in de Tolhuistuin
In de Tolhuistuin zijn er deze zomer twee documentaires te zien met het thema Season of the Rebels. Op donderdag 26 juli staat I <3 My Muslim op het programma en op donderdag 23 augustus is de film Kiki te zien. Vergeet de drukke stad even en waan je in een knusse tuin vol kunstzinnigheid.

8. De Bijlmerbios
Bij metrostation Kraaiennest, in hartje Bijlmermeer, vind je de Bijlmerbios. Voor een intieme beleving heeft de locatie een warm tintje gekregen door de huiskamerbanken uit de kringloopwinkels. En aan het einde van de laatste avond worden deze banken voor een prikkie verkocht. Een mooi aandenken voor een zwoele zomerse filmavond.

9. Nemo Zomerdak
Wetenschapsmuseum Nemo organiseert in het weekend van 31 augustus een filmweekend met een wondermooi uitzicht over bruisend Amsterdam. Voordat de film begint, kan je genieten van prachtige muziek van het Amsterdamse Conservatorium. En met slecht weer gaat de film gewoon door in de filmzaal van het museum. Misschien ook leuk om er een bezoekje aan Nemo aan vast te plakken.

Lees ook
Een zomers zangfestijn: 6 x dit schrijven de kranten over de nieuwste ‘Mamma Mia’-film

De zon schijnt en daarom geeft LINDA. korting op de fijnste producten in onze shop. Neem hier snel een kijkje.

SNACKS | LIFESTYLE

Bron: Het Parool | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser