Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

geld

Ruim een kwart van mensen wereldwijd leeft in armoede

Ruim een kwart van mensen wereldwijd leeft in armoede

Ruim een kwart van de mensheid heeft dagelijks niet meer dan 2,76 euro om uit te geven, stelt de Wereldbank in een nieuw rapport.

| Jorieke van Noorloos

Bijna de helft van de wereldbevolking moet het stellen met minder dan 4,76 euro per dag.

Extreme armoede loopt terug

De Wereldbank zet zich ervoor in om tegen 2030 de allerergste armoede te hebben uitgebannen. De grens daarvan is vastgesteld op 1,64 euro per dag. Volgens de meest recente Wereldbank-cijfers uit 2015 zit nog circa een tiende van de wereldbevolking onder die grens. Het aantal mensen in extreme armoede loopt al een tijdje terug, maar de daling gaat de laatste jaren steeds minder hard.

Uitgesloten

Het risico dat iemand in Nederland te maken krijgt met armoede of sociale uitsluiting is de afgelopen tien jaar gestegen, bleek eerder deze week nog uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. In 2008 ging het nog om 14,9 procent van de Nederlanders, vorig jaar was dat 17 procent. Dit zijn meer dan 2,8 miljoen mensen.

Singelife

Voor alleenstaande Nederlanders lag de armoededrempel vorig jaar op ruim 14.000 euro, oftewel ongeveer 38,51 euro per dag. Voor een stel met twee kinderen stond het op bijna 30.000 euro. Dat laatste komt overeen met een slordige 82,46 euro per dag.

Lees ook
Chris werkt én is arm: ‘Ik heb geen geld om mijn kiezen te laten vullen’

NIEUWS | GELD

Bron: ANP | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer geld

Lees dit ook even

Please update your browser