Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

geld

Bye bye bitcoin? Digitale munt daalt binnen dag 24 procent in waarde

Bye bye bitcoin? Digitale munt daalt binnen dag 24 procent in waarde

Al je geld geïnvesteerd in bitcoins? Dan ben je nu een stuk minder rijk dan een etmaal geleden: de koers van de digitale munt daalde met maar liefst 24 procent.

| Boris Lemereis

Eén bitcoin is nu iets minder dan 13.000 euro waard.

Lees ook
Dit is wat je moet weten als je nu (nog) op de Bitcoinbooit wilt stappen

Nog meer dalingen
Dat terwijl de waarde van de digitale munt zondag nog even de 20.000 dollar aantikte. Ook andere digitale munten daalden de afgelopen uren in waarde: ethereum daalde (op het moment van schrijven) met 25 procent, litecoin met 28 procent en bitcoin cash met 33 procent, volgens Coinmarketcap.

Bitcoincrash
Is dit dan de bitcoincrash waar veel mensen (vooral zij die niet investeerden) op zaten te wachten? Dat is onzeker. Net als bij de grote waardestijging in de afgelopen weken, zegt ook de sterk dalende koers niks over de toekomst van de munt. Er zijn experts die een daling van vijftig procent voorspellen, anderen hebben vertrouwen dat de waarde weer zal opkrabbelen. De gebeurtenis van de afgelopen uren laat in ieder geval zien dat de bitcoin niet alleen maar in waarde stijgt.

NIEUWS | TECH | GELD

Bron: RTL Nieuws / Coinmarketcap | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer geld

Lees dit ook even

Please update your browser