Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

Geld besparen of geld doneren? Deze spijkerbroek laat je kiezen

Geld besparen of geld doneren? Deze spijkerbroek laat je kiezen

Het Nederlandse jeanslabel Mud Jeans laat je deze feestdagen een keuze maken die je aan het denken zet. Want ga je voor jezelf, of voor mensen die wat minder hebben?

| Lieve op den Buysch

Welke beslissing je ook maakt: je houdt er sowieso een mooie broek aan over.

Lees ook
Na de kledingcontainer: dit gebeurt er met je oude spijkerbroeken

Broekie huren
Mud Jeans is zich bewust van de schade die de kledingindustrie aanricht aan onze aardbol, en gaat daar slim mee om. Zo kan je een jeans leasen bij het merk: je betaalt dan een bedrag per maand voor je spijkerbroek, en krijgt een nieuwe wanneer je het model moe bent. Jij een nieuwe broek, Mud Jeans het materiaal om opnieuw te gebruiken.

‘Do you give a damn?’
Deze feestdagen laat het merk je een beslissing maken waar je even over na moet denken. Mud Jeans geeft je twintig euro korting op een broek. Maar je kunt er ook voor kiezen om gewoon de volle mep voor de broek te betalen, en dan wordt die twintig euro gedoneerd aan een van de medewerkers in de fabriek in Tunesië. Da’s nog eens een eerlijke keuze. Het gaat deze maand per slot van rekening om geven, en niet om nemen, toch?

Ik wil geven
Je kan zelfs een kaartje toevoegen aan je donatie, en zelf kiezen wie het bedrag ontvangt. Goed idee, zo’n spijkerbroek? Hier vind je meer informatie en kan je er eentje shoppen.

SNACKS | MODE | LIFESTYLE | KERSTMIS

Bron: Mud Jeans | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser