Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

Dit model wil eerste gekleurde transgender worden in show van Victoria's Secret

Een vrouw met ambities, daar is Leyna Bloom een voorbeeld van. Het Amerikaanse model heeft laten weten dat ze de eerste transgender wil worden die meeloopt in een Victoria’s Secret-show.

| Esmée Oudman

En de tweet waarin ze deze droom uitspreekt, gaat de hele wereld over.

Lees ook
Xena maakte docu over transgender in Oeganda: ‘Zodra iemand iets doorheeft, verhuist ze’

Ambitie

Het lingeriemerk heeft de afgelopen jaren al vele modellen op de catwalk gehad. Zo liep vorig jaar onder anderen Bella Hadid mee en dit jaar hoopt Leyna Bloom een plek in de show te bemachtigen. Hiermee zal ze het eerste (gekleurde) transgendermodel zijn voor Victoria’s Secret. Lenya’s tweet gaat viral, met ruim 100.000 likes en 30.000 retweets. Veel mensen laten weten dat ze voor het model hopen dat haar droom snel werkelijkheid wordt.

Diversiteit

Het is niet de eerste keer dat Leyna haar pijlen op Victoria’s Secret richt. In november 2017 uitte ze openbaar kritiek richting het lingeriemerk vanwege een gebrek aan diversiteit tijdens de show. Zo vond ze dat er veel meer witte modellen meeliepen en te weinig mensen van kleur.

VIDEO'S | NIEUWS | L'HOMO. | MODE | LIFESTYLE

Bron: Independent | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser