Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

Frank is politieagent én werkt op zondag als clown in het ziekenhuis

Frank is politieagent én werkt op zondag als clown in het ziekenhuis

Naast zijn baan als wijkagent, waarbij hij doordeweeks de mensen in zijn wijk beschermt en helpt, vrolijkt Frank Westerop (55) op zondag kinderen in het ziekenhuis op als clown Powie.

| Gaby Boterkooper

En door die bijzondere inzet kan hij dit jaar verkozen worden tot ‘Amsterdammer van het Jaar’.

Lees ook
Lof voor wijkagent, die ongemakkelijke houding aanneemt om slachtoffer te helpen

CliniClown
Aan RTL nieuws vertelt Frank dat hij vijftien jaar geleden een reclame zag van de CliniClowns. Daar werd een meisje opgevrolijkt door een clown. “Heel even vergat dat meisje haar infuus en haar ziekte, en moest ze lachen. Ik zat daar, als stoere politieagent op de bank, en schoot vol. Zo hoort het bij kinderen, dacht ik.”

Baan
Frank kon uiteindelijk niet als CliniClown aan de slag, omdat dat een fulltime baan is en hij zijn baan als wijkagent absoluut niet wilde opgeven. Toch kon hij na het volgen van verschillende cursussen en opleidingen tot clown elke zondag aan de slag op de kinderafdeling van het VUmc. Dat doet hij nu alweer tien jaar.

Alles mag
En wanneer Frank clown Powie is, mag alles. “Als een kind samen met mij tien keer de glijbaan af wil, dan kan dat. Maar als een kind met mij over zijn ouders of over zijn chemotherapie wil praten, dan kan dat ook.”

Amsterdammer van het jaar
Vanwege de bijzondere combinatie en liefdevolle inzet in zowel zijn wijk als in het VUmc is Frank nu in de running om ‘Amsterdammer van het Jaar’ te worden. Stemmen kan nog tot 14 januari.

Lees hier het hele interview met Frank op RTLnieuws.nl.

NIEUWS | OPMERKELIJK | LIFESTYLE

Bron: RTLnieuws | Foto: Frank Westerop

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser