Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

eten & drinken

Dit Britse warenhuis verkoopt pitloze avocado's (die ook nog eens een eetbare schil hebben)

Dit Britse warenhuis verkoopt pitloze avocado's (die ook nog eens een eetbare schil hebben)

Leuk, al die avocado-hypes, maar er blijft één ding lastig aan de groene vrucht: die enorme pit en die dikke schil. Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing.

| Boris Lemereis

Jawel: pitloze avocado’s, die ook nog eens een eetbare schil hebben.

Lees ook
Het kan blijkbaar nóg gezonder: er bestaat sinds kort een ‘light avocado’

Kleiner en smaller
Het Britse warenhuis Marks & Spencer verkoopt ze. De vruchten zijn iets kleiner en smaller dan de avocado die we allemaal kennen. Niet gek, als je bedenkt dat er een flink deel ontbreekt. Ze hebben met hun lengte van vijf tot acht centimeter wel iets weg van augurken.

Scheelt schillen
Om het genot compleet te maken, is de schil ook nog eens eetbaar. Scheelt weer schillen, en maakt het mogelijk je favoriete vrucht gewoon ‘hap uit het knuistje’ naar binnen te werken.

Bloesempje
Geen voorstander van genetische modificatie? Geen zorgen, volgens The Independent komt dat er niet aan te pas: de avocado’s worden gevormd door een onbestoven avocado-bloesempje. Daardoor ontstaat een vrucht zonder pit, die op een bepaald moment stopt met groeien.

Exclusief
De pitloze avocado’s bestaan al langer, maar worden maar op zeer kleine schaal geoogst. Dat kan alleen in december. Meestal worden de vruchten opgekocht door chef-koks, die ze vooral in Parijs gebruiken. Het is dus uniek dat Marks & Spencer er de hand op kon leggen. Een zakje kost daar omgerekend 2,30 euro.

NIEUWS | WERELDWIJVEN | ETEN & DRINKEN | BUITENLAND

Bron: The Independent | Foto: Marks & Spencer

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer eten & drinken

Lees dit ook even

Please update your browser