Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

eten & drinken

Geen woorden maar daden: bakker levert honderden stroopwafels af aan mariniers

Geen woorden maar daden: bakker levert honderden stroopwafels af aan mariniers

Stroopwafelbakker Ronald Spijk uit Enschede beloofde eerder deze week al stroopwafels te bakken voor mariniers die momenteel in Schotland aan het oefenen zijn. Gisteren bezorgden hij en zijn vrouw de eerste driehonderd in Doorn. 

| Maaike van de Graaf

En zo is de grap van de bakker zomaar werkelijkheid geworden.

Stroopwafels mariniers

Eerder deze week bezocht minister Ank Bijleveld (Defensie) de troepen in Schotland. Toen bakker Ronald Spijk daar een foto van zag, grapte hij op Twitter: ‘Hebben ze wel regenjassen?’ Die opmerking was een knipoog naar de discussie over de winterkleding die de mariniers in Noorwegen aanvankelijk zelf moesten kopen, omdat Defensie die niet op tijd kon leveren. Daarop reageerde Kapitein Marc Brouwer weer met: “Ja, maar géén stroopwafels.” En dus zat er voor Spijk haast niks anders op dan 2400 stroopwafels te bakken.

Die zitten wel gebakken

Gisteren zette de stroopwafelbakker dan ook koers naar Doorn, waar de mariniers de inmiddels beroemde stroopwafels in ontvangst namen. Ronald liet aan RTV Oost weten:”Allemaal blije gezichten, goede reacties. Als je iemand blij kan maken is het mooi en als je 2.400 mensen blij kan maken: hoe mooi is dat?”

Mariniers nemen de stroopwafels in ontvangst:

Lees ook
Van grap naar werkelijkheid: bakker gaat 2400 stroopwafels bakken voor mariniers

SNACKS | ETEN & DRINKEN

Bron: ANP / RTV Oost | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer eten & drinken

Lees dit ook even

Please update your browser