Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

eten & drinken

Nachtelijk döner snacken kan in Amsterdam volledig vegan (yes, ook de knoflooksaus)

Nachtelijk döner snacken kan in Amsterdam volledig vegan (yes, ook de knoflooksaus)

Het is (ongeveer) het hoogtepuntje van een avond stappen: de nachtelijke snack achteraf. Voor de vegans onder ons is er goed nieuws, want ook zij kunnen aan döner beginnen.

| Merel Boudrie

Dat wil zeggen: plantaardige döner, op basis van soja, mét vegan knoflooksaus.

Lees ook
Europees Parlement is er uit en blijft broodje döner (goddank) toestaan

Alles is groen
Wat wil een mens nog meer. In Amsterdam opent – waarschijnlijk in februari, de datum staat nog niet vast – het restaurantje Pita3.0, waar je de vegan snack kunt bestellen. Naast döner staan ook de kapsalon, veganistische bitterballen en kaaskroketjes op het menu.

Soort eetcafé
Het wordt geen ongezellige snackbar met tl-verlichting en een vitrine, maar er is bediening en je kunt er ook eerder op de avond komen om alvast wat biertjes te drinken. Volgens Parool is het nog niet duidelijk wat de exacte locatie van de snacktent gaat worden, maar het zal in de buurt van de Overtoom zijn.

Als je geen zin hebt om in de rij te gaan staan, kun je je favoriete maaltje natuurlijk ook thuis laten bezorgen, zoals deze studenten. LINDA.tv’s Pauline prikt een vorkje mee:

 

SNACKS | ETEN & DRINKEN

Bron: Parool | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer eten & drinken

Lees dit ook even

Please update your browser