Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

eten & drinken

Van het schap naar warme hap: Albert Heijn gaat maaltijden bezorgen

Van het schap naar warme hap: Albert Heijn gaat maaltijden bezorgen

Albert Heijn gaat als eerste in supermarktland warme maaltijden bezorgen. Lang wachten? Welnee, het eten moet binnen een halfuur op tafel staan.

| Kirsten Zijderveld

Met de bezorging wordt gestart in Amsterdam-West, en als dat een succes is wordt er uitgebreid naar meerdere steden.

Allerhande Kookt

Albert Heijn begint op vrijdag 11 januari met deze service, die ‘Allerhande Kookt’ wordt genoemd. Het eten wordt binnen dertig minuten bezorgd en dat betekent dat klanten binnen een straal van 2,5 kilometer moeten wonen.

‘Baas over eigen tijd’

Andere supermarkten als Jumbo zullen snel volgen, denkt Jan-Willem Grievink, directeur van FoodService Instituut Nederland. In het NOS Radio 1 Journaal zei hij: “De markt van eten thuisbezorgen in ons land is nu 3,2 miljard euro groot. Ik denk dat we over ruim vijf jaar op pakweg 8 miljard zitten. Of mensen te lui worden om te koken? Mensen willen graag baas zijn over hun eigen tijd en daar hebben ze geld voor over.”

Lees ook
Albert Heijn verandert supermarkten in ‘eetcentrum’ met keukens en maaltijdbezorging

Thuisbezorgd en Deliveroo

Voor de bezorging gaat de supermarkt samenwerken met Thuisbezorgd en Deliveroo. Albert Heijn maakte eerder al bekend dat het werk maakt van het thuisbezorgen van warme maaltijden. Het bedrijf wil zijn winkels en dienstverlening moderniseren in een reactie op teruglopende bezoekersaantallen bij zijn traditionele winkels.

NIEUWS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer eten & drinken

Lees dit ook even

Please update your browser