Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Gisteren was het Nationale Tostidag en nu willen wij de hele dag tosti's eten

Gisteren was het Nationale Tostidag en nu willen wij de hele dag tosti's eten

Op het strand, op een brakke ochtend, op een terras: eigenlijk gaat een tosti er altijd en bij iedereen wel in. Helemaal met een litertje ketchup erbij. En om dat heuglijke feit te vieren, was het gisteren Nationale Tostidag.

Want ons betreft wordt het een nationale feestdag. En dan elke week. Joe.

Iedereen aan de tosti
Even terug naar de basis. We horen je denken: 1. Ik heb zin in een tosti, en 2. Waarom? Nou, je kan eerder zeggen: waarom nu pas? Uit onderzoek van Research Now, in opdracht van Heinz, blijkt namelijk dat 95 procent van de mannen en 97 procent van de vrouwen regelmatig een tosti eet. En regelmatig, dat is voor 48 procent van de ondervraagden wekelijks. En waar dopen we die tosti dan het liefste in? Juist, in ketchup. Mayo en curry volgen op gepaste afstand.

Creatief met tosti
Nu zijn wij Nederlanders natuurlijk grootgebracht met ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Je zou dus kunnen denken dat we niet veel verder komen dan een tosti met ham en kaas (waar overigens níets mis mee is). Dat klopt: 54 procent van de ondervraagden gaat voor de ham-kaasvariant. Wat overigens niet wegneemt dat er niet creatief wordt gedaan met tosti’s. Gisteren vlogen op #justaddheinz #nationaletostidag de smakelijkste tosti’s voorbij, onder meer van Charlie van der Ligt, Thomas Cox, De Chef met Lef en Nina van Wijk (met spinazie en geitenkaas!).

Tosti delen? Eh, nee
Wat ook nog wel leuk is om te vertellen, is dat de tosti graag wordt gedeeld. Met kinderen bijvoorbeeld. Naast lekker ook handig: er kan geen ruzie gemaakt worden over wie er meer heeft, want meestal ligt-ie in twee keurige helftjes op het bord. Delen met kinderen is dus een optie (19 procent doet dit), maar delen met je geliefde is minder populair: 27 procent eet zijn of haar tosti het liefst zelf op. Gezellig. Misschien op Valentijnsdag maar iets anders op het menu zetten dan.

Eet smakelijk
Sta je al bijna in de keuken? Wij wel. Mocht jij nou net zoveel trek hebben maar weet je nog niet voor welke tosti je gaat? Kijk even op de website van Heinz, daar vind je genoeg inspiratie. Of kijk even naar dit watertandend lekkere videoverslag van de Nationale Tostidag van onder anderen Charlie van der Ligt, Thomas Cox, Kenzo Alvares, Daphne Tiedink en Hugo Kennis.

SNACKS | ADVERTORIAL | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE

Bron: Heinz | Foto: Instagram Charlie van der Ligt, Thomas Cox, De Chef met Lef, Nina van Wijk

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer eten & drinken

Lees dit ook even

Please update your browser