Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Effe ontspannen? Lees een 'Six minute story'

Hoe vaak antwoord jij niet ‘druk’ op de vraag hoe het met je gaat? En hoe vaak liggen we niet te piekeren in bed omdat we ’t gevoel hebben net uit een rollercoaster te zijn gestapt?

Veel te vaak. En zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid wil daar iets aan doen.

Veel te veel burn-outs
De arbeidsmarkt verliest jaarlijks 4,5 miljard omdat zoveel mensen uitvallen met een burn-out. Gemiddeld doen mensen er een half jaar over om daarvan te herstellen. Niet zo gek dat het percentage mensen met overspannenheid of een burn out toeneemt: de groep millennials, jongeren tussen de 18 en 35 jaar, zit zo’n 190 minuten per dag op hun smartphone. Ook hebben ze vaak het gevoel dat ze de hele dag ‘aan’ staan.

Ontspan meer
Dé oplossing tegen deze dagelijkse rat race is meer ontspannen. Nu wijst recent onderzoek uit dat lezen hier flink aan kan bijdragen. Lezen creëert mentale rust, zorgt voor plezier, afleiding en meer empathie en creativiteit. Na zes minuten fictie lezen kan het stressniveau al verlaagd zijn met 68 procent.

Een geniaal initiatief
Denk jij nu: maar ik weet nooit in welk boek ik moet beginnen, joh. Goed nieuws: zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid introduceert de Six minute stories. Dit zijn boekjes ter grootte van een smartphone met een verhaal erin dat je in zes minuten uitleest. Deze boekjes worden gratis verspreid op verschillende treinstations, hogescholen en universiteiten, gemeentehuizen en bibliotheken. Met dit initiatief wil Zorg en Zekerheid het probleem op een creatieve en positieve manier voorkomen.

Goeie schrijvers
De schrijvers van deze boekjes zijn niet de minsten. Zo maakten Hanna Bervoets, Pepijn Lanen, James Worthy, Aya Sabi, Alma Mathijsen, Lize Spit, Raoul de Jong en Ernest van der Kwast een Six Minute Story. Komende weken verschijnen nog de boekjes van Alma Matthijsen (13 december) en Ernest van der Kwast (20 december). Op www.sixminutestories.nl kun je alle info over de schrijvers en hun boekjes vinden.

Winnen?
Wil jij alle Six minute stories winnen? Laat dan in een reactie onder dit bericht weten waarom. De meest originele reacties maken kans op de hele reeks boekjes. Eind december nemen we contact op met de tien winnaars.

Vind je nou zo’n boekje, gooi het dan niet weg. Wanneer je het uit hebt, kun je het ergens achterlaten om vervolgens de locatie te delen met #sixminutestories. Zo ben jij ontspannen en maak je nog iemand anders stressvrij ook.

ADVERTORIAL | LIFESTYLE

Bron: Zorg en Zekerheid

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Vlada BreniciVlada Brenici

Ik doe graag mee met de winactie omdat ik enorm fan ben van het concept. Zelf laat ik ook altijd boeken en tijdschriften achter in de trein of breng ze naar de boekspot op Utrecht CS. Dat kan dus ook perfect met deze boekjes :)

M NeeterM Neeter

Lezen is heerlijk, je steekt er vaak een hoop van op en het is ook nog eens ontspannend. Als ik mijn boek uitheb en niet persé wil bewaren geef ik het graag door via mijn boekentafeltje dat ik regelmatig buiten zet of ik laat het boek ergens achter voor de eerste de beste vinder. Het lijkt me heerlijk om deze korte verhaaltjes te mogen lezen wan een heel boek schiet er veel te vaak bij in.

Lucas VersteegLucas Versteeg

Jaa dit lijkt mij echt heel tof! Omdat het handig mee te nemen is, kun je het overal gebruiken;en waar heb je net nou meer nodig dan tijdens het chaotische OV leven met treinen en drukte en zware koffers en staan in de trein? Ja, dan kan je zes minuutjes rust wel even gebruiken. ^^

Monique HilverdinkMonique Hilverdink

Lijkt me heerlijk! En wat een goed initiatief ????????????

m chenm chen

Even relaxen met een verhaaltje!

Marian HuijzerMarian Huijzer

Mijn stressniveau kan wel een verlaging gebruiken en wie heeft er nu niet 6 minuten tijd om dat te bereiken? Heerlijk even lezen voor het slapen gaan lijkt me een heel gezond begin van 2018!

Puk WoltersPuk Wolters

Dit is ideaal! Ik lees vaak boeken maar ik vind ze te zwaar om altijd mee te nemen. Dan is dit de ideale compromis. Ik ben druk om mijn leven weer op de rit te krijgen en ik denk dat deze boekjes wel een steun kunnen zijn!

Tessa SchramTessa Schram

Wat een leuke winactie. Aangezien ik continu het gevoel heb dat ik net uit een rollercoaster ben gestapt zou ik de boekjes graag willen winnen! Meer ontspannen..wie wil dat nu niet :)Daarnaast ben ik gek op lezen, dus de Six Minute Stories zijn perfect voor mij!

Fenna HuetingFenna Hueting

Als burn-out ervaringsdeskundige heb ik heel wat ontspanningsmomentjes in te halen. Kom maar door met die boekjes!

marjon Jansenmarjon Jansen

Zou graag deze boekjes willen winnen. Zit nog middenin een hele heftige tijd na mijn echtscheiding. Ik probeer mezelf en mijn 4 kinderen goed op de rauls te houden. Kost veel energie dus ik kan wel wat ontspanning gebruiken...........

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser