Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

De lekkerste ontbijtplekken van Nederland

De lekkerste ontbijtplekken van Nederland

| Anne Wervelwind

Er wordt tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan het ontbijt. Simpele boterhammen met pindakaas worden vervangen door panini’s met wilde zalm of een havermout pap met verse vruchten. We hebben een aantal lekkere ontbijt-tentjes voor je op een rij gezet. 

Het is tenslotte bijna weekend: het moment voor een goed en uitgebreid ontbijt.

Ontbijten is het nieuwe dineren
Er wordt door veel diëtisten beweerd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag. Gek eigenlijk dat we hier een aantal jaren geleden nog niet zoveel aandacht aan besteedden. Nu lijkt het ontbijt een ware hype te zijn geworden. In plaats van een simpele boterham gaan we voor een spelt-toast met avocado en tonijn en in plaats van uit eten, gaan we uit ontbijten.

Neem de tijd voor het ontbijt
Begin je dag goed en neem de tijd voor het ontbijt, dat lijkt de nieuwe regel te zijn. Probeer eens een van deze hippe tentjes en begin je dag met een heerlijk, vers ontbijt:

Yogen Früz – Amsterdam & Amstelveen 
Dit frisse ontbijtconcept serveert diverse soorten yoghurt met probiotica en gezonde toppings. Denk aan noten, fruit, pure chocolade …

156191_230052623849637_1662140029_n

The Breakfast Club – Amsterdam
Deze nieuwe zaak zit vroeg in de ochtend al bomvol ontbijtliefhebbers. Naast uitgebreid ontbijten kan je hier ook heerlijk brunchen met Bloody Marys.

10155757_414488548698459_3740616336150159052_n

Ontbijt Bar – Rotterdam
Hipper dan hip. Begin je dag met pancakes, granola, French Toast, Eggs Benedict… Wij waren al om bij de pancakes.

Untitled

Jordy’s Bakery – Rotterdam
Verser dan dit ga je het niet krijgen. De geur van het vers gebakken brood is onweerstaanbaar. Huisgemaakte sappen en een vrolijke Jordy; meer heb je niet nodig op de vroege morgen.

Coffeelovers – Maastricht
Word je niet wakker zonder koffie? Dan ga je naar Coffeelovers! Hier serveren ze de beste espressos, lattes en cappuccino’s. Oh en ze hebben ook nog taart, muffins, croissants …

daf

Roos – Leiden
Je dag beginnen met goed gevulde broodjes, huisgemaakte taart – deze kan je ook meenemen – en een goede kop koffie. Hier kan je met gemak de hele ochtend blijven zitten totdat de hightea begint.

dafad

Hemels – Arnhem
Een hemels ontbijt. Hier kun je je laten verleiden door onder andere wentelteefjes met citroenkwark, American pancakes met bosbessen of boerenyoghurt met huisgemaakte muesli en vers fruit.

ffff

 

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE

Bron: Typhoon Hospitality | Foto: Typhoon Hospitality

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser