Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

cultuur

Kunstliefhebbers opgelet: wie weet ontvang jij een origineel Sinterklaascadeau

Kunstliefhebbers opgelet: wie weet ontvang jij een origineel Sinterklaascadeau

Wees deze decembermaand origineel en geef een cadeau waarmee je óók nog eens de culturele projecten van crowdfunding-platform ‘voordekunst’ steunt. 

| Amber Engelbracht

Met momenteel de keuze uit zo’n 3409 projecten zit er hoe dan ook iets voor je bij.

Lees ook

Hun werk schuurt, bijt en bevraagt: 5 x vervreemdende kunst van vrouwelijke makers

Voordekunst

Kunst is een enorm begrip en voor iedereen anders. Tegenwoordig is het voor steeds meer creatievelingen lastig om uit de voeten te kunnen met hun ideeën, omdat er vaak een duur prijskaartje aan hangt. Een kleine bijdrage kan dan al van groot belang zijn, en daar komt ‘voordekunst’ om de hoek kijken.

Maak het samen waar

Op dit platform kun je namelijk, door middel van crowdfunding, je eigen project-in-wording plaatsen en realiseren. Je kunt er ook donaties geven aan iemands project. Op deze manier wordt het publiek ingeschakeld om samen met de kunstenaars de meest uiteenlopende projecten waar te maken.

1. Unieke tegel

In Goes staat al jarenlang het oude kantoorgebouw van het GAK leeg. In de hal staat een indrukwekkend wandreliëf van 3,5 meter hoog. Met jouw steun zorg je ervoor dat het unieke kunstwerk niet gesloopt zal worden. Vanaf € 10 kun je doneren en vanaf € 100 adopteer je een Zeeuws tegeltje. Met het certificaat dat je na betaling ontvangt, kun je het geredde werk komen bekijken.

GAK-gebouw tegeltje doneren voordekunst

2. Herinnering

Steun de campagne van Geert Broertjes, die het fotoboek One Year ter nagedachtenis van zijn moeder wil uitbrengen. Als dank voor je donatie, die je al vanaf € 10 kunt doen, krijg je een uitnodiging voor het lanceringsfeest. En zodra je het bedrag verhoogt, ontvang je nog veel meer: bijvoorbeeld een bijzondere fotoshoot met de fotograaf zelf.
Geert Broertjes voordekunst portertfotograaf

3. Gekke Henkie

Kinderen zullen dit jaar allemaal hun groente opeten na het zien van de kinderserie Gekke Henkie. Met jouw donatie kun je de teaser van de eerste aflevering Midas wordt een Groene Held! zien. Vanaf € 10 kun je al bijdragen aan het project.
Gekke Henkie kinderserie voordekunst project

4. Stoelendans

Stoelen. Ze zijn in alle kleuren, maten en vormen te vinden, maar heb je ze ooit als kunstvorm bekeken? Herman Kuypers wel: hij schreef er een boek over, waarin diverse karakters van stoelen tot leven komen. Voor € 20 of meer kun jij ermee op een stoel ploffen.

Herman Kuypers voordekunst over stoelendans

5. SAD SAD SAD

Steel de show in de videoclip van de Belgische formatie SAD SAD SAD. Met een bijdrage vanaf € 10  kun je de band al helpen. Aan de hand van het bedrag dat je doneert ontvang je een cd, album óf zelfs een huiskamerconcert.
SAD SAD SAD vlaasme band project voordekunst

6. Thuisconcert van Lenny Kuhr

Op 29 maart is het precies vijftig jaar geleden dat Lenny Kuhr naar het Eurovisie Songfestival in Madrid mocht. Haar lied de Troubadour ging er met de hoofdprijs vandoor. Lenny wil dit jaar graag haar 32e album uitbrengen en daar kan ze jouw hulp goed bij gebruiken. Vanaf € 20 kun je jouw steentje bijdragen.
Lenny Kuhr nieuwsbrief voordekunst project 32e album uitbrengen

Maar er is nog meer: volg diverse projecten door je in te schrijven voor de nieuwsbrief van voordekunst.

SNACKS | LIFESTYLE | CULTUUR

Bron: voordekunst

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer cultuur

Lees dit ook even

Please update your browser