cultuur

Laat je verrassen met een tattoo en 6 x andere toffe tips voor Museumnacht Amsterdam

Laat je verrassen met een tattoo en 6 x andere toffe tips voor Museumnacht Amsterdam

Aanstaande zaterdag openen weer tientallen musea in Amsterdam hun deuren tot in de late uurtjes. Bekijk kunst, drink een cocktail, faceswap met je vrienden of dans.

| Maaike van de Graaf

Het kan allemaal in 53 musea door de hele stad.

Lees ook
Help, ik zie dubbel(ganger): 13 x mensen die naar zichzelf keken in musea

De Museumnacht
Op 4 november gaat de Museumnacht Amsterdam van start, waarbij 53 musea een speciaal programma hebben samengesteld. Alle musea in één avond bezoeken is haast onmogelijk en daarom zetten wij wat hoogtepunten van de nacht voor je op een rijtje.

1. Zo kun je in Foam faceswappen in het echt. Met een vriend (of onbekende) ga je op de foto in de studio en neem je een nieuw gezicht mee naar huis. 

2. In het Van Gogh Museum krijgen vrouwen (eindelijk) de kans om naakt te tekenen. Vroeger mochten zij dat niet, maar het is 2017 en dus tijd dat het wél mag. Tijdens de nacht kun je de heren van de Speedo Club Amsterdam, die enkel gekleed gaan in een ‘speedo’, natekenen. 

3. Voor de echte waaghalzen kun je in Vlaams cultuurhuis de Brakke Grond een verrassingstatoeage laten zetten door kunstenaar Dennis Tyfus. Je mag de plek en grootte kiezen, de rest is aan hem. Dennis heeft onder andere deze tatoeage gezet.

'De Tand Des Tijds' October 2017. Pm for appointments! #nochoicetattoo #tattoo #blacktattoo

A post shared by @dennistyfus on

4. Sluit de avond af met een dans in het Rijksmuseum tijdens het optreden van dj-trio Kris Kross Amsterdam. 

💎 KKA 4 LIFE 💎 Who's joining us? 💪❤ @rtreebusch

A post shared by KRIS KROSS AMSTERDAM / KKA (@kriskrossamsterdam) on

5. In het Allard Pierson Museum is de tentoonstelling Crossroads ‘nog niet af’ en daar kun je verandering in brengen. In vijftien minuten moet je de puzzelstukjes van de tentoonstelling in de escape room bij elkaar zien te vinden. 

6. Naast dans, kunst en faceswap is er ook nog de mogelijkheid om je eigen cocktail te maken. In het laboratorium van de Waag werk je samen met kunstenaars, hackers en wetenschappers aan een cocktail met levende organismen. 

7. Kunstenaar Rembrandt liet zijn jonge bruid Saskia model staan voor het werk Flora. Hij kroonde haar met een krans en zaterdag kun je er zelf een maken in de Hermitage met behulp van museumdocenten. 

 

Waar en wanneer?
Op 4 november openen tussen 19.00 uur en 02.00 uur Amsterdamse musea voor de achttiende keer hun deuren tijdens de Museumnacht Amsterdam. In totaal kun je 53 musea bezoeken tijdens de nacht, van muziek tot mode en van theater tot speciale rondleidingen.

SNACKS | LIFESTYLE | CULTUUR

Bron: De Museumnacht Amsterdam | Foto: Julie Lynne

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer cultuur

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser