Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

Er komt een chocoladepretpark van Tony's Chocolonely (mét achtbaan) in Zaandam

Er komt een chocoladepretpark van Tony's Chocolonely (mét achtbaan) in Zaandam

De plannen waren er al eerder, maar de directeur van Tony’s Chocolonely heeft vandaag opnieuw gezegd dat er een chocoladepretpark van het bekende merk komt. Wat een heerlijk nieuws.

| Kirsten Zijderveld

De directeur bevestigde dat tijdens de presentatie van het jaarverslag van Tony’s Chocolonely.

Chocoladepretpark

Hoe dat er ongeveer uit moet gaan zien? Nou, er komt een chocoladefabriek die ook open is voor publiek en het is de grootste wens van de directeur om een achtbaan in het chocoladepretpark te bouwen. “Je kunt je afvragen of er een achtbaan in moet, maar dat is echt mijn wens. Ik vind dat fun. Je moet er een Willy Wonka-gevoel krijgen”, zei directeur Henk Jan Beltman tegen Het Financieele Dagblad.

Lees ook
Voor de doe-het-zelver: je kunt je eigen Tony’s Chocolonely-reep samenstellen

‘De Nederlandse Willy Wonka’

Dat zegt hij waarschijnlijk niet voor niets, want volgens Looopings vertelt de directeur regelmatig dat hij zichzelf als de Nederlandse Willy Wonka ziet. Het overdekte pretpark komt in het pand van Pakhuis De Vrede, een oude stoommeelfabriek in Zaandam. Het park moet – als alles volgens plan gaat – over een jaar of drie open gaan. Er wordt gerekend op zo’n 500.000 bezoekers per jaar, en in de nieuwe fabriek moeten jaarlijks zo’n 70 miljoen chocoladerepen gemaakt gaan worden. Nu worden de repen van Tony’s Chocolonely nog in België geproduceerd.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE

Bron: Looopings | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser