Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

Chantal wordt op het matje geroepen en moet haar eetpatroon aanpassen

Chantal wordt op het matje geroepen en moet haar eetpatroon aanpassen

Chantal Deen (49) uit Delft praat graag en komt gewoon 25 centimeter tekort. De moeder van twee pubers wil zeven kilo kwijt. Daarom doet ze mee aan #houvol.

| Chantal Deen

Ze houdt je op de hoogte van hoe het lijnen bevalt, en hoeveel kilo ze al kwijt is.

Lees ook
Chantal spreekt haar vroegere zelf streng toe: ‘Hoe heb je het zo ver laten komen?’

Als ik aanschuif bij Maaike, mijn diëtist, vraagt ze hoe het de afgelopen weken is gegaan. “Best aardig, maar ik verwacht geen spectaculaire uitslag op jouw weegschaal”, zeg ik lacherig. Ik grap vaak ellende weg, dus ook hier. Ik ben dan ook zeer verbaasd als blijkt dat ik één kilo kwijt ben. Hoera! Het heeft even geduurd, maar de aanhouder wint. Het nieuws wordt nog beter na het meten van mijn taille: er is drie centimeter af. “Euhm, Maaike, heb je wel goed gemeten?” “Ja hoor, op exact dezelfde plek als de vorige keer”, luidt haar antwoord. Om er vervolgens aan toe te voegen, “Chantal, we moeten praten.”

Ai, dat klinkt niet best, als je op het matje wordt geroepen door je diëtist. Ze vertelt dat ze met plezier mijn collega Lindsey volgt op haar foodblogaccount Mamasuperdun (kreet van het zoontje van Lindsey). Zij is vorig jaar vijftien kilo afgevallen, is haar succesverhalen gaan delen en heeft nu al vijfduizend volgers. Ik mag regelmatig figureren in haar Instagram Story met de lunch die ze voor mij maakt als ik op kantoor ben. Salades, soepen en wraps: zij draait haar hand er niet voor om. Ik krijg een voedzame maaltijd binnen en zij heeft een proefpersoon voor haar gerechten. Iedereen blij, toch?

Maaike heeft onze doldwaze lunchavonturen op de voet gevolgd en is niet helemaal te spreken over deze twaalfuurtjes. “Chantal, wraps, ook volkoren, zijn nou ook weer niet zo mager dat je er twee van kunt eten. Om nog maar te zwijgen over de vulling.” Ze heeft nog net geen screenshots gemaakt van alle lunches. “We willen allebei dat je BMI onder de dertig komt, dus moeten we alle dikmakers uitschakelen. Overleg met je collega dat jullie meer groenten gaan gebruiken, dan heb je aan één tortilla genoeg. Hou je deze keer wel een eetdagboek bij? Dan hoef ik je niet online te volgen.” Ik lach als een boer met kiespijn en verlaat haar praktijk.

Zodra ik buiten ben, bel ik Lindsey en vertel haar dat we gevolgd worden. We moeten beter opletten en daar waar nodig onze sporen wissen. Ze moet erg lachen als ik vertel wat Maaike heeft gezien. “Ach, het kan geen kwaad om ons eetpatroon aan te scherpen. Nemen we toch lekker voortaan één wrappie en doen we er meer sla en groenten bij. Als dat niet lukt, kan ik altijd nog mijn blog omdopen naar ‘Mama modder vet’.”

It’s a wrap, padampats.

Lindsey

Chantal

Lindsey en Chantal

SNACKS | GEZOND | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Marianne Q Fotografie

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser