Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

WhatsApp krijgt een regenboogvlagemoji - dankzij een Nederlander

WhatsApp krijgt een regenboogvlagemoji - dankzij een Nederlander

Na de avocado, de augurk en de clown, komt er binnenkort een emoji van de regenboogvlag. Amsterdammer Maurice Beljaars heeft ervoor gezorgd dat het symbool van de homobeweging wordt vertaald naar een emoji.

| Lisa Koetsenruijter

“Het is wel gek dat er bij alle vlaggen geen ruimte was gemaakt voor een regenboogvlag-emoji”, vertelt de aanvrager aan de NOS.

Lees ook: Heerlijk: restaurant in Londen komt met volledige emoji-menukaart

Belachelijk gedoe
Binnen Beljaars’ vriendengroep gebruikten veel homo’s, lesbiennes en transgenders een normale regenboog-emoji in hun appjes. “Ik dacht: wat een belachelijk gedoe. […] Ik wil gewoon een regenboogvlag-emoji.” Zo gezegd, zo gedaan: hij diende een aanvraag in bij Unicode, het bedrijf dat emoji ontwikkelt.

Goedgekeurd
Via een ingewikkelde bureaucratische procedure diende hij een verzoek in bij het bedrijf. Na vier weken wachten hoorde hij gisteravond dat dat was goedgekeurd:

Voorrang
Het is de bedoeling dat de regenboog nog dit jaar wordt toegevoegd aan de emoji-collectie. Eigenlijk stond een grote update pas gepland voor over een jaar, maar de vlag krijgt voorrang. Zou het nog op tijd zijn voor de Gay Pride?

Lees ook: Ruim 40.000 handtekeningen voor regenboogvlag-emoji

NIEUWS | L'HOMO. | LIFESTYLE | TECH

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser