lifestyle

'Beter, Slanker, Sterker': detox en sporten is klinkklare onzin

'Beter, Slanker, Sterker': detox en sporten is klinkklare onzin

In het lekker leesbare boek Beter, Slanker, Sterker beschrijft auteur Marjolijn de Cocq op humoristische en vooral herkenbare wijze de onzin van sporten, diëten en detoxen.

| Tessa Heinhuis

Van vasten tot veganisme, van metabolismedieet tot glutenvrij, van marathon tot urbanathlon – je kunt het je zo gek nog niet bedenken of het bestaat en zou goed voor je zijn.

Vallen en opstaan
Vier jaar lang onderwierp journalist De Cocq zich aan allerlei voedings- en sporthypes. Niet zonder resultaat. Ze viel af, maar kwam weer aan, verbeterde persoonlijke records en raakte vervolgens weer geblesseerd. Je kunt wel hardlopen tot je blauw ziet, maar er is toch dat dingetje van vrouwenlijven en veertig plus en zwaartekracht, aldus Marjolijn de Cocq.

Eén kop bouillon per dag
Beter, Slanker, Sterker is een komische roadtrip door de wereld van de gezondheidsgoeroes en -bewegingen. Zoals Marjolijn het in haar boek beschrijft: Ik heb de afgelopen jaren geyogaad van ashtanga en yin tot kundalini en door de sneeuw gebearcrawld tijdens bootcamps. Ik heb rauwe cacaobonen en gojibessen gegeten, geleefd op één glas bouillon per dag en tarwegrassap gedronken. Ik heb koolhydraten gemeden, ik was oer en puur en een skinny bitch. Maar zoveel diëten en hypes verder, sta ik voor mijn klerenkast en constateer ik dat ik nog steeds niets, maar dan ook niets heb om aan te trekken.

Het boek kun je hier bestellen voor € 17,95.

 

Schermafbeelding 2015-07-23 om 16.08.10

 

SNACKS | LINDA.BOEKEN | FUNFACTS | LIFESTYLE

Bron: Marjolijn de Cocq | Foto: Marjolijn de Cocq

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Nesser68Nesser68

Waarom wordt veganisme in 1 adem genoemd met een rij dieet hypes??? Veganisme is een levensstijl, net als vegetarisme en religieuze eetgewoontes als Islamitisch. Keuzes in voeding gebaseerd op ethiek, religie, etc. Houd deze ajb even apart van vasten, koolhydraatarm, sapdieten, etc.

NienkeNienke

Waar jij op doelt, kan ik me in vinden. Toch zijn er (vooral sinds de superfoods-hype) ook meer en meer personen die veganistisch eten, vanwege “gezondheidsoverwegingen”. Zij willen bijvoorbeeld zuivel en vlees mijden, omdat dit volgens hen slecht voor je zou zijn. Ik denk dat daar in dit boek meer op gedoeld wordt.

Meer lifestyle

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser