lifestyle

Altijd goed: 5 toptentjes vol lekkers op Bali

Altijd goed: 5 toptentjes vol lekkers op Bali

Een trip naar Bali: op wiens bucketlist staat dat tegenwoordig niet? Foodblogger Sanne van Rooij is nu op het Indonesische eiland en zet speciaal voor ons vijf tenten op een rij waar je écht even heen moet.

| Kim van Weering

Want Bali heeft niet alleen een azuurblauwe zee en zonnig weer, het eiland is ook de ideale bestemming voor liefhebbers van lekker eten.

Shelter – Seminyak
Een klein maar fijn tentje in een achterafstraatje van kustplaats Seminyak. Hier hangt een heerlijke ‘niets moet alles mag-sfeer’. Toeristen, gezinnen, surfers en Balinezen vinden ’s ochtends allemaal hun weg naar dit gezellige café. De menukaart telt een enorm lange lijst verse smoothies en sapjes, veggieburgers en salades. Maar Shelter staat vooral bekend om de heerlijke veggiewraps.

Schermafbeelding 2016-03-03 om 14.27.16

Schermafbeelding 2016-03-03 om 14.28.10

Nalu Bowls – Uluwatu, Seminyak en Canggu
Nalu Bowls is vooral groot geworden dankzij Instagram. Weinig mensen verlaten Bali namelijk zonder een foto te maken van de feestelijke smoothiebowls die ze hier maken. Inmiddels heeft Nalu Bowls zes verschillende smaken, elk vernoemd naar een speciale surfspot op Bali. Je kiest je smaak en vervolgens de topping. Het resultaat krijg je daarna in een kokosnoot geserveerd. Gezond, lekker én veganistisch.

Schermafbeelding 2016-03-03 om 14.42.08

Schermafbeelding 2016-03-03 om 14.42.53

Earth Cafe – Ubud
Dit ‘café’ is de bekendste veganistische spot op het eiland. Inmiddels hebben ze al drie vestigingen. De kaart is heerlijk uitgebreid: van raw pizza’s tot pasta bolognese en burrito’s. Elk café heeft een klein winkeltje in de zaak waar je heerlijke veganistische snacks kunt kopen, maar ook kookboeken, huidverzorgingsproducten, thee en alle ingrediënten voor gezonde maaltijd.

Schermafbeelding 2016-03-03 om 14.48.04

Schermafbeelding 2016-03-03 om 14.48.29

Crate – Canggu
Crate is inmiddels een fenomeen: het is er altijd druk en je moet vaak wachten op een plekje. De tent wordt gerund door een Australische vrouw met een grote passie voor surfen. Ze snapt dan ook precies wat je nodig hebt wanneer je op je surfboard hebt gestaan. Crate serveert heerlijk vullende bircher-muesli, oatmeal en acai-bowls in de ochtend en salades, broodjes en vegetarische burgers in de middag.

Schermafbeelding 2016-03-03 om 15.01.53

Schermafbeelding 2016-03-03 om 15.01.02

Cafe Organic – Seminyak
Deze plek is op en top fotoproof: de muren hebben geweldige beschilderingen en de tafeltjes zijn van marmer. Niet alleen het café is de moeite waard om te fotograferen, het eten is minstens zo hip én lekker. Smoothies worden geserveerd in verse kokosnoten en zijn ware kunstwerken. Het hele dorp verzamelt zich hier ’s middags, dus ook hier geldt: zorg dat je er op tijd bij bent.

Schermafbeelding 2016-03-03 om 15.05.23

Schermafbeelding 2016-03-03 om 15.17.22

SNACKS | FUNFACTS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | BUITENLAND

Foto: Living the Green Life

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

AnneAnne

Jeetje, wat jammer dit artikel. Echt heerlijk eten vind je bij de lokale warungs! Niks indonesisch aan wat ik op de foto zie! Ik wil wel 'foodblogger'worden. Hint hint

Anne van BelgieAnne van Belgie

GROOT GELIJK, dit is gewoon yuppie Westerse stijl hap voor verwende en gefortuneerde toeristen, gelukkig wel met de heerlijke basisingrediëntenvan de streek. Vraag me af wat het Balinees woord is voor 'Smoothie"hihi Ga liever echt lokaal eten..... of in Amsterdam naar de Spang Makandra aan de Albert Cuyp , niet Balinees maar even lekker ;-)))

Meer lifestyle

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser