Advertorial

Als taal zeg maar echt jouw ding is, dan wil je déze film zeg maar echt niet missen

Houd jij ook zo van taalparels en taalbloopers, aanhalingstekens (op verkeerde plekken), rare babynamen en kienwa (of is het nou kienoowa)? Oftewel: is taal zeg maar echt jouw ding?

Dan wil je de film Taal is zeg maar echt mijn ding, gebaseerd op de bestseller van Paulien Cornelisse, zeg maar echt niet missen.

Topfilm, topcast
En ook als taal zeg maar niet echt jouw ding is, dan is er een sterrencast om van te genieten, met onder anderen Fockeline Ouwerkerk en Egbert-Jan Weeber, beiden geknipt voor de hoofdrollen (en voor elkaar, in de film, maar dat lijken ze zelf maar niet te zien). Vul dat aan met Annet Malherbe, Tarikh Janssen en Peter Faber en je vraagt je af waarom je niet nú al op je fiets richting bioscoop zit.

Jottem… quinoa en zomermode
De film draait om de ietwat onhandige Anne. Dol op taal, verbasteringen, scheldwoorden en rare babynamen en heeft daar ook duidelijk een mening over. Ze heeft het allemaal helemaal voor elkaar – in haar hoofd. Daarin schrijft ze diepgravende journalistieke stukken en is ze intens gelukkig met de man van haar dromen. Maar in het echte leven werkt ze bij een vrouwenglossy die qua titel meer wegheeft van een inlegkruisje en schrijft ze over quinoa en zomermode. En de liefde van haar leven? Die is ver te zoeken. Correctie: afwezig. Alhoewel… Nee. Afwezig.

Van je familie moet je het (niet) hebben
Daarbij heeft ze een familie waar ze met kerst liever gourmeppen dan gourmetten. Annes vader – een prachtrol van Peter Faber – is langzaam aan het dementeren, en niemand lijkt zich dat te realiseren, behalve Anne. Is het dan alleen maar diepe ellende? Nee, zeker niet. Want nét als Anne haar baan op wil zeggen, is daar opeens die ongelooflijk knappe fotograaf (Tarikh Janssen) waar ze een klus mee mag doen. Volle bak erin (die baan zeggen we morgen wel op), zo is Anne. Maar of hij haar nou geluk zal brengen?

Rennen
Kortom: alle ingrediënten voor een topfilm. En geloof ons – want taal is zeg maar ook echt ons ding – dat is het. Sfeer maar alvast in met de trailer en dan wordt ’t aftellen tot 18 januari, want vanaf dan draait Taal is zeg maar echt mijn ding in de bioscoop. 

Winnen
Om je dag zeg maar nóg leuker te maken: er worden 4 x 2 kaarten weggegeven voor de film. Laat in een reactie (zonder spelfouten natuurlijk) weten waarom jij deze kaarten wil winnen en wie weet vliegen ze jouw kant op. Ja niet echt natuurlijk hè, wel gewoon via de post.

VIDEO'S | ADVERTORIAL | LIFESTYLE

Bron: Entertainment One | Foto: Entertainment One

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Hannah SmeetsHannah Smeets

Mijn mama is 5 februari jarig, ze is meer dan de beste vrouw en moeder ter wereld, bestaat niet uit vezels en bloed, maar uit taal;van Grieks, tot Latijn, tot Frans, Duits, Engels en ze is Master of Education in de taal Nederlands, een titel die ze behaald heeft naast fulltime werken en gezin van 5 draaien, moet ik nog meer uitleggen?

Lieneke GroefsemaLieneke Groefsema

Mijn lieve man heeft dyslexie. En ik? Nou, taal is zeg maar echt mijn ding. Een combinatie die mij vaak een glimlach bezorgt en hem alleen maar vraagtekens. Zijn briefjes voor mij zijn kort en als er geen spelfout in staat, verdenk ik hem van het gebruiken van een woordenboek. Mijn briefjes voor hem zijn soms zo lang, dat hij "vergeet"de achterkant te lezen... Het zou leuk zijn als we hier tijdens een avondje uit samen om kunnen lachen!

Anita Groot-KapiteinAnita Groot-Kapitein

Taal is niet echt mijn ding, maar de boeken wel en ook de columns van Paulien

Nikki KNikki K

Leuk! Of zal ik zeggen: leuk-leuk?

Anne De BoerAnne De Boer

Wat men afdingt, wordt eerstbetaaldIk ben maar zo brutaal als de beul en hoop niet dat ik taal noch teken hoor Het interesseert me totaal niet en vraag gewoon;een brutaal mens heeft de halve wereldAl wordt de vis zo duur betaaldIk ga nu eerst horizontaal

Bianca ter WeeBianca ter Wee

Jaaaaa ik heb de boeken taal is zeg maar echt mijn ding. En dan nog iets en de verwarde cavia. De film mag natuurlijk niet ontbreken

Alianne EenkhoornAlianne Eenkhoorn

Tja, een mens houdt nou eenmaal van taal of doet het niet. Gezien het feit dat mensen zich vaak aan mij ergeren, in het bijzonder mijn zusje, wil ik graag deze kaartjes winnen zodat ik haar kan laten zien dat ik niet gek ben ????

Anneloes van VugtAnneloes van Vugt

Ik wil graag 2 kaarten winnen omdat de film deels bij mij op kantoor is opgenomen en ik graag de 15 seconds of fame van mijn eigen werkplekje op het grote scherm niet wil missen!

Arja SterkArja Sterk

Net als in de film: ik houd er ook zo van: (ik spel t maar ff: t.a.a.l. i.s. o.o.k. m.ij.n. d.i.n.g.!en niet te filmen hoe stom ik taalvouten vind (is dat nu met korte of lange "f"?) ;)Kortom: Ik wil naar die film!! :):):)

Corien vkCorien vk

Jaaaaah.... Wat een buitenkansje voor mijn 'taal gestoorde'dochter om te zien dat er echt nog meer van 'dit soort'mensen bestaan! Ik wordt ???? op echt elke taalfout gecorrigeerd door haar ????

Meer lifestyle

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser