Advertorial

Hebben! Déze app zorgt dat je meer geld overhoudt aan het eind van de maand

Hebben! Déze app zorgt dat je meer geld overhoudt aan het eind van de maand

De dure maanden komen er weer aan en dus schuiven we de grote aankopen éven voor ons uit. Maar wist je dat het vaak juist de kleine uitgaven zijn die je bij elkaar ongemerkt veel geld kosten? 

Zonde natuurlijk. Én totaal onnodig.

Tsja, bést confronterend
Uit onafhankelijk onderzoek van DirectResearch blijkt dat 80 procent van de Nederlands denkt hun uitgaven onder controle te hebben. De resultaten lieten echter ook zien dat zo’n 37 procent zijn financiële situatie niet regelmatig analyseert en dat 41 procent (van de Millennials zelfs meer dan de helft) geen goed inzicht heeft in de hoogte van zijn kleinere uitgaven.

De verraderlijke ‘kleintjes’
De laatste Prinsjesdagbegroting onthulde dat we in 2018 gemiddeld 0,6% meer te besteden krijgen. Heel fijn, want – zo zullen velen zeggen – dan hoeven we iets minder op de kleintjes te letten. Maar júist die kleintjes zijn zo verraderlijk. Een etentje hier, koffietje daar, gezellig een concert meepakken, een extra rondje shoppen, tóch maar dat abonnement op die muziek- of videostreamingdienst… Op zichzelf hoeven ze het verschil niet te maken, maar bij elkaar opgeteld ontstaan soms schrikbarende bedragen.

Inzicht krijgen is makkelijker dan ooit
Voor iedereen die aan het einde van z’n geld vaak nog een stuk maand over heeft, hebben we gelukkig goed nieuws. Meer controle krijgen over je (kleinere) uitgaven is namelijk makkelijker dan je denkt. Maar, het komt niet vanzelf. Er zijn allerlei tools die je daar bij kunnen helpen, maar momenteel is nog geen derde van de Nederlanders bekend met de speciale apps waarmee je je inkomsten en uitgaven makkelijk bijhoudt. Sterker nog: slechts één op de 25 Nederlanders gebruikt deze daadwerkelijk. Hoog tijd voor actie, dus.

De financiële hulp die je altijd al wilde hebben
De handige Grip-app van ABN AMRO maakt op simpele wijze helder waar je geld nu eigenlijk aan op gaat, of je kunt besparen en waarop. Deze financiële hulp laat zien wat er binnenkomt en uitgaat (óók bijzonder prettig voor de gezamenlijke rekening), en brengt in beeld hoe het kan dat je de ene maand meer geld uitgeeft dan de andere. Zodra je weet waar je geld aan opgaat, weet je ook waar je makkelijk op kunt besparen. In Grip stel je daarom eenvoudig een budget in. Wanneer je meer geld dreigt uit te geven dan je begroot hebt, geeft de app je een seintje.

Grip, waar was je al die tijd?
Door tags toe te voegen aan uitgaven met hetzelfde doel, kun je zónder je suf te rekenen in één oogwenk zien wat bijvoorbeeld je vakantie gekost heeft. Ook handig: stel het begin van je financiële maand in op de dag dat je loon binnenkomt en voeg je creditcard toe aan Grip om álle uitgaven fijn in één overzicht te krijgen. Dankzij de app is ook het eindeloos vaak checken of een verwachte betaling al is gestort of afgeschreven voorbij. Door een pushbericht in te stellen, krijg je een melding als het bedrag is bij- of afgeschreven.

Éindelijk ‘grip’ 
Dankzij ABN AMRO‘s Grip sta je niet langer met klotsende oksels voor de pinautomaat en durf je zonder knikkende knieën in te loggen met mobiel bankieren. En wedden dat je aan het eind van de maand rijker bent dan je vóórdat je deze musthave-app ontdekte?

Kijk hier voor meer informatie over Grip van ABN AMRO.

ADVERTORIAL | LIFESTYLE

Bron: ABN AMRO

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser